Smartphone-uri 2017

Smartphone-urile au devenit aproape ca și computerele, an de an apar modele noi, fiecare dintre ele încercând să aibă cât mai mare succes. Fiind la început de an, producători de top se pregătesc pentru lansările modelelor flagship de anul acesta.

Anul nou a sosit și cu el fiecare producător de smartphone-uri urmează să lanseze modele de top, modele cu care vor câștiga o cotă de piață tot mai bună. Un an de zile au lucrat aceștia la alegerea design-ului, specificațiilor dar și a oprimizării de software pentru OS-uri cât mai bune.

2016 a fost un an bun pentru Apple, aceștia au lansat iPhone 7 și 7 Plus, HTC modelul 10, LG G5, Google Pixel + Nexus 6P, Huawei P9, Samsung S7 + edge de și dezamăgirea Note 7.

Pentru că dorim să cunoști la ce telefoane trebuie să te aștepți anul acesta, ai mai jos o listă cu top 5, cele mai așteptate telefoane în 2017.

  1. HTC U ULTRA

A fost anunțat chiar la început de an, pe 12 ianuarie și este noul flaghship cu care HTC speră să recâștige un procent considerabil din piață.

Specificații tehnice:

  • Display: Super LCD5, 16 milioane de culori, 5.7 inch 1440×2560
  • Procesor: Qualcomm Quadcore MSM8996 Snapdragon 821
  • GPU: Adreno 530
  • RAM: 4GB
  • Spațiu de stocare: 64/128 GB extensibil cu ajutorul unui card microSD de până la 256GB
  • Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
  • Cameră principală: 12 MP, f/1.8 cu autofocus, LED flash cu înregistrare și inregistrare video 2160p la 30fps
  • Cameră selfie: 16MP cu posibilitate de înregistrare FULLHD și HDR
  • Baterie: Li-ion 3000mAh
  • Greutate: 170g

2. iPhone 7s și iPhone 7s plus

În toamna lui 2016, Apple a prezentat noul său flagship iPhone 7, odată cu acesta au sosit și camerele duale pe varianta plus, lipsa unui buton home cu apăsare și un nou design.
Pentru 2017, mai mult ca sigur producătorul american va lansa modelul 7s, la fel cum face an de an după ce lansează anul precedent modelul fără S. Cel mai probabil, diferențele considerabile o să fie la interior unde vor exista o serie de componente mult mai performante. Procesor-ul, RAM-ul și camera foto mai mult ca sigur o să fie diferite față de anul precedent.

Cum 2017 este un an aniversar, 10 ani de la primul iPhone lansat de Steve Jobs în 2007, cu siguranță evenimentul o să fie unul special.

3. Samsung S8 & S8 Plus

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Samsung S7 s-a descurcat bine pe piață în 2016, ca de obicei lupta cea mare pe piață se dă între Samsung și Apple. Pentru 2017, Samsung este posibil să ne suprindă cu tehnologii noi și poate cu un design diferit. Până acum, singura poză “scăpată” pe internet este aceasta.

După cum se poate observa, este foarte posibil ca din lupta Apple vs Samsung, brandul din Coreea să fie primul care renunță definitiv la butonul home. Nu a mai rămas mult până în primăvară și vom afla ce specificații va avea noul Samsung S8.

4. Samsung Note 8

Baterii explodate, telefoane rechemate la producător și muuulte știri pe tema asta, cu asta ne-a “bucurat” Samsung în 2016. Pentru că Note 7 este istorie, una dură ce e drept pentru producător, acesta a avut timp și în 2017 trebuie să revină cu un phablet mult mai bine pus la punct și fără sanse ca acesta să ia foc.

Mă aștept ca Note 8 să vină cu un display mai bun, Samsung tot timpul a avut grijă ca smartphone-urile sale de top să nu aibă display-uri slabe, chiar dacă de multe ori culorile sunt puțin mai exagerate. Memoria RAM o să fie și ea mai mare, 6/8 GB variantele de capacitate la care mă gândesc.
Camera foto o să aibă un upgrade, posibil chiar să fie duală cu 12 sau 16 MP. Rezistentă la apă și praf, cetificat IP68. Procesorul este o necunoscută însă probabil variante noi de la Samsung și Snapdragon pentru piața americană. Stocarea o să fie una considerabilă 64 sau 128 minim, cu posibilitate de extindere la 256 GB prin card microSD.

5. LG G6 

LG G6

Modularitatea pentru G5, nu a fost chieia succesului iar LG revine la un design compact și fără opțiuni modulare. Este foarte posibil ca la MWC 2017 pe 26 februarie, LG să prezinte noul său smartphone LG G6. La design LG nu a stat aproape bine mai tot timpul, așa că mă aștept ca noul flagship să vină cu un design apropiat de cel al competitorilor de la Samsung linia cu Galaxy S și iPhone.
Specificatiile vor include o cameră duală pentru că este un trend pe care majoritatea producătorilor merg și are priză mare la public, o stocare de 32 GB ca standard și port USB Type-C. Procesorul care va pune “in mișcare” smartphone-ul se preconizează să fie Snapdragon 830, in timp ce display-ul o să crească de la 5.3 inch la 5.7 avand un aspect 17:9, diferit față de majoritatea care utilizează ecrane 16:9.
Memoria RAM o să fie și ea mai mare, 8 sau 6 GB este prezicerea mea.

6. OnePlus 4

OnePlus face ceva “valuri” în piață încă de la lansarea primului model, OnePlus One. Producătorul din China va lansa anul acesta modelul 4, după ce în 2016 a lansat modelul 3 și 3T, cel din urmă fiind ca o variantă S a celor de la Apple.

Celor de la OnePlus le place vara, undeva prin iunie 2017, producătorul va lansa modelul OnePlus 4, smartphone cu display mai calitativ, Quad-HD. OnePlus au dat ritmul cu memoria de RAM multă. iar modelul 4, probabil o să mai aibă 2 GB în plus astfel capacitatea totală la dispoziția utilizatorului să fie 8GB.
Camera foto posibil să aibă un upgrade 21-23 MP și bateria 3500-4000mAh.

7. Nokia 6 + alte modele

Nokia 6
Nokia 6

Revenirea brandului Nokia pe piața de smartphone-uri este una foarte bună. Brandul este utilizat de o companie finlandeză HMD Global, iar WindowsPhone-ul este deja istorie. Nokia revine cu sistemul de operare produs de Google, Android. Primul model lansat este Nokia 6, smartphone dezvoltat doar pentru piața din China însă Nokia urmează să lanseze în perioada următoare modele internaționale.

Aceasta este una din cele mai bune vești pe care le-am primit spre finalul lui 2016, iar iată că 2017 a început deja foarte bine pentru compania finlandeză.

8. Huawei P10

Huawei P10
Huawei P10

Huawei merge din ce în ce mai bine în țara noastră dar și la nivel internațional. Producătorul chinez a reușit să se desprindă de majoritatatea brandurilor din țara s-a (telefon chinezesc) și acum se află pe locul 3 în topul celor mai achiziționate smartphone-uri după Samsung și iPhone.

Pentru luna aprilie a lui 2017, putem să ne așteptăm la urmașul lui Huawei P9, modelul P10, un smartphone cu display de 5.5 inch, puțin mai mare față de modelul precent.  La memoria RAM, Huawei se preconizează că vor face un upgrade considerabil, 6GB față de doar 3 în prezent.
Momentan, sunt puține zvonuri și mai este ceva timp până în luna aprilie, motiv pentru care vă recomand să rămâneți alături de noi pentru mai multe informații despre P10.

2017 se pare că o să fie un an bun pentru lansări de noi modele. Sper să avem parte de multă evoluție și noutăți care ne vor ajuta să realizăm și mai multe lucruri cu smartphone-ul, un gadget de care cu greu ne despărțim în această perioadă.

Poate te intereseaza si