Se pare că cei de la Samsung sunt foarte mulțumiți de vânzările flagship-urilor Galaxy S7, vânzările depășind prognozele.

În ciuda încetinirii vânzărilor pe piața smartphone-urilor high-end, Samsung a reușit să facă un număr de magie cu vânzările la Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. Conform lui Jay Yoo, analist la Korea Investment & Securities, Samsung a depășit deja prognoza inițială de vânzări a celor două modele (7 milioane de unități), aceștia livrând aproximativ 9.7 milioane unități Galaxy S7 și datele nu sunt la zi, deci cel mai probabil, Samsung a livrat deja aproximativ 10 milioane de unități.

Se pare că similaritățile dintre Galaxy S6 și Galaxy S7 nu au fost un factor care să ducă la scăderea vânzărilor, ba chiar a fost creată o fundație  pe care Samsung a reușit să realizeze două smartphone-uri foarte atrăgătoare pentru consumatori. Lipsa unui redesign major a dus în același timp la costuri de producție mai scăzute, ceea ce în mod sigur se va observa și în profitul companiei.

Samsung Galaxy S7 este un hit pentru principalul producător de telefoane coreean și cel mai probabil, cota sa pe o piață extrem de competitivă, va crește exponențial. Rămâne de văzut cum se va comporta în vânzări și flagship-ul celui de-al doilea producător coreean, LG, a cărui produs LG G5 a fost desemnat câștigător în cadrul MWC 2016, dar semnele ce vin dinspre Samsung nu pot fi foarte îmbucurătoare pentru ei.


Poate te intereseaza si