Apple a ales să pună publicului la dispoziție, o pagină web unde aceștia să verifice dacă telefonul pe care vor să îl cumpere sau îl au în posesie, are nevoie de activare înainte de utilizare.

Activation Lock verificare mic Au fost multe persoane, care au achiziționat telefoane iPhone sau tablete iPad, indiferent de model, blocate în activation lock, deci furate sau pierdute. Apple s-a gândit să oprească acest timp de înșelăciune făcută de mulți dintre vânzători și a lansat practic un site unde trebuie să introduci imei-ul telefonului și un cod de verificare. Noul tool, este foarte bun pentru cei care au de gând să plătească o sumă considerabilă de bani fie pe noul model iPhone 6 sau modelele mai vechi 5S,5C,5,4S sau 4. În cazul modelelor 3GS sau 3G, opțiunea nu este disponibilă pentru că acestea nu au funcție de find my iphone.

Link pentru verificare: icloud.com/activationlock
După verificare, în cazul în care statusul este ON, îți recomandăm să nu cumperi telefonul, sau dacă o faci, să îi spui vânzătorul înainte să te vezi cu el să dezactiveze contul de icloud și apoi să îl verifrici din nou. Astfel ești sigur că acesta cunoaște parola contului de icloud setat pe telefon.

Considerăm un pas în față pentru Apple, în felul acesta cu siguranță, mulți oameni nu o să mai fie păcăliți cu telefoane furate/pierdute, și deci se vor bucura de un telefon complet funcțional.

Crezi că odată cu aceast nou tool, Apple o să oprească furtul de telefoane iPhone ?

 

Poate te intereseaza si