Ești fan al pozelor cu telefonul sau chiar fotograf? Este momentul să dai atenție celor 9 noutați cu care vine noua cameră a lui iPhone 6

S-au scris extrem de multe lucruri despre iPhone 6, că se îndoaie, ba că nu vine cu noutăți sau că poate e cel mai slab telefon lansat de Apple. Însă s-a discutat puțin despre noua cameră cu care vine modelul iphone 6. Faptul că are aceeași rezoluție cu modelul anterior 5S, este doar un aspect ce nu a fost detaliat. Nouă cameră vine cu 9 îmbunătățiri considerabile.

1. Autofocus mult mai rapid.

Iphone 6 detectie facialaVă spune ceva “Focus Pixels”?  Aceasta este tehnologia prin care iPhone 6 face autofocus mult mai bine și rapid decât generațiile trecute. Ce face mai exact funcția aceasta? Reduce posibilitatea de a face fotografii neclare datorită sistemului de recunoaștere mult mai avansat. Dacă facem comparație cu modelul 5S, iPhone 6 focusează de două ori mai rapid, deci un timp de așteptare mai redus.

2. Poze si filmari  Full HD – 1080p. 

Camera iSight poziționată pe spatele telefonui poate acum să înregistreze video și foto la o rezoluție Full HD captând 60 de cadre pe secundă. Modelul precedent avea posibilitatea să înregistreze doar 30 de cadre per secundă.

3. Camera lui iPhone 6 este aproape identică cu cea prezentă pe 6 Plus cu excepția unui detaliu.

La prima vedere pare că sunt identice, insă modelul iPhone 6, față de modelul 6, vine cu o tehnologie de stabilizare a imaginii. Acestă îmbunatățire permite camerei să compenseze mișcarea naturală atunci cand iți tremură mâna pentru a produce o imagine clară.
Ce este cu adevarat spectaculos la această caracteristică, este că 6 Plus dispune de un obiectiv în mișcare, avantajul adus fiind înregistrarea de fotografii și clipuri video la lumină scăzută.

 4. Camera frontală primește un facelift. 

Camera Face TimeCamera frontală sau așa cum este ea denumita tehnic, camera FaceTime are imbunatățiri. Rezoluția rămâne neschimbată față de modelul 5S însă vine cu o apertură (grad de deschidere) mai rapidă f/2.2, din care vor rezulta poze mai bune pentru cei care iși doresc selfie-uri.

 

5. Modul Brust acum disponibil și la camera FaceTime

Au existat momente când ai dorit să iți faci mai multe poze tip selfie, foarte rapid? Acum această opțiune este disponibila cu functia Brust ce a fost adaugată camerei frontale. Cu funcția Brust, camera foto poate capta 10 poze pe secundă, iar la final poate analiza imaginile și să afiseze cele mai bune poze. Astfel nu mai trebuie să mai stați să alegeți în ce fotografie toată lumea are ochii deschiși.

6. Înregistrări slow-motion mult mai bune.

iphone 6 si noua sa camera iSightDe la modelul 5S, utilizatorii telefoanelor Apple au descoperit o noua funcție, aceea de a înregistra video în slow-motion (cu încetinitorul) imagini. Cu modelul iPhone 6, puteti înregistra la 120 sau 240 cadre pe secundă. Această optiune este mai flexibilă decât cea prezentă pe modelul precedent, ce permitea înregistrarea doar la 120 de cadre pe secundă. Funcția de slowmotion este interesantă, însă atrage după sine și o mărime mai mare a fisierului video final.

7. Filmari Time Lapse – secvente dinamice în miscare rapidă.

Lansarea noului sistem de operare iOS 8, aduce o funcție destul de dorită celor care filmează. Dacă puțin mai sus vorbeam despre filmări făcute în slow-motion, acum avem filmări facute în rapid-motion sau mai pe romanește pe repede înainte. Ce face practic orice telefon ce are instalat iOS 8 și se bucură de aceasă funcție? Utilizează aparatul foto al telefonului pentru a rezaliza foarte multe poze urmând ca apoi ele să fie lipite și transformate într-o filmare de tip time-lapse. În acest fel, o zi de filmare se poate reduce la doar câteva minute pe repede înainte.

8. Dezvoltatorii de aplicații terti pot să creeze aplicați pentru camera iPhone-ului. 

Manual appiOS 8, a dat startul dezvoltatorilor de aplicații să utilizeze funcțiile camerei de pe iPhone la maximum. Un exemplu de aplicație este disponibilă deja in Appstore. Manual este aplicația prin care puteți modifica iPhonului camera în acelaș mod în care puteți utiliza un aparat foto DSLR. Destul de uimitor, nu?

 

9. Cea mai bună cameră foto prezentă pe un smartphone în momentul de față.

Dacă luăm să comparam direct camera prezentă pe iPhone 6 sau 6 Plus, parcă ea a fost adăugată pratic fara mari diferențe fată de modelul 5S. Da, discutăm despre 1.2 MP camera frontală și una pe spate de 8 MP insă noile sale funcții din spatele celor două rezoluții fac diferența majoră.

Poate te intereseaza si