Cover Huwei P9 lite 2017

P9 Lite 2017 este un smartphone lansat anul acesta de brandul chinezesc Huawei. Smartphone-ul este lansat ca o continuare a seriei P Lite, P8 Lite, P9 Lite.

Ținând cont că anul acesta Samsung a lansat noile modele din gama A, P9 Lite este un smartphone similar cu acestea.

Huawei P9 Lite 2017 este un smartphone de buget mediu care costă la momentul review-ului aproximativ 990 de lei, deci sub pragul de 1000 de lei. Pentru acest preț, nu trebuie să avem așteptări foarte mari de la telefon, până la urmă avem parte de un telefon de buget mediu, destinat celor la început de drum cu un smartphone sau pur și simplu celor care nu își doresc să investească o sumă mare într-un smartphone dar cu toate acestea, beneficiază de specificații decente.

Smartphone-ul a fost anunțat la începutul anului, deci ușor, ușor, prețul acestuia o să înceapă să scadă pentru că nu au mai rămas prea multe luni din anul 2017.

Gata cu introducerile, să trecem la detalii.

Prețuri 

eMag => 990 lei 

Cel.ro => 999 lei

Specificații tehnice:

Display – IPS de 5.2 inch cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli, 424 ppi
Procesor – HiSilicon Kirin 655 Octacore  2.1 + 1.7 GHz
GPU – Mali-T830ML2
RAM – 3 GB
Spațiu de stocare – 16 GB cu posibilitate de extindere a memoriei prin card microSD
Cameră principală – 12MP, LED flash, înregistrare 1080p la 30 de cadre pe secundă.
Cameră selfie – 8 MP ce filmează la 1080p
Sistem de operare – Android 7.0 Nougat, Emotion UI 5.0
Baterie – Li-Ion 3000 mAh
Greutate – 147 grame

Design:

Huawei P9 Lite 2017, păstrează deja clasicele linii prezente pe ultimile modele Huawei lansate în 2016 si 2017 pentru gama P. Este greu de crezut că atunci când intri in contact cu smartphone-ul îți este greu șă îți dai seama

Produsul sosit la test nu a fost fullbox, ci doar smartphone-ul. Din pachet probabil mai fac parte încărcător + cablu de date microUSB, căști cu jack de 3.5 mm și agrafă pentru slotul combo (2 sim-uri sau un sim si card de memorie microSD)

Lipsit de elemente spectaculoase insa foarte practic, smartphone-ul vine cu senzorul de amprenta pe spate, deja celebru la seria Honor cat si la fratii din seria P.

Modelul nu este unul cu aspect urât sau să îți dea impresia de  un telefon ieftin, acesta se pretează foarte bine la adolescenți însă și la persoanele cu funcții importante datorită unui design minimalist compact.

Display:

Ecranul smartphoneului nostru sosit la test are o rezoluție FULL HD, lucru pe care trebuie de apreciat ținând cont de costul sub 1000 de lei. Din punct de vedere tehnic, acesta este similar cu cel al fratilor P9 si P9 Lite 2016.

Atunci când studiezi mai mult toate aspectele display-ului, observi faptul ca parca P9 Lite 2017, reprezinta un pas înainte față de P9 Lite 2016. Culorile sunt mai naturale și luminozitatea e mai intensă.

Pentru un smartphone în 2017, rezoluția FULL HD este una suficientă, pentru majoritatea sarcinilor la care supunem dispozivul. Din punct de vedere calitate/preț, P9 Lite 2017, reprezintă un balans perfect. Nu spunem că nu există variante mai bune de display-uri pe piață însă acestea duc după sine și prețuri din categoria high-end.

Pentru cei care utilizează destul de mult telefonul și când ajung acasă înainte de somn, în Androidul personalizat prezent pe smartphone-ul la test există și funcția de Confort. Aceasta este disponibilă deja și la alți competitorii de la Samsung sau Apple, funția practic setează o tentă caldă pentru culorile afișate pe ecran. Astfel putem seta între anumite ore ca ecranul să aibă acestă setare, iar ochii nu o să fie la fel de obosiți înainte de somn.

Hardware:

De fiecare dată când alegi să achiziționezi un smartphone de la Huawei, trebuie să cunoști faptul că aceștia își produc singuri procesoarele. În cazul de față, modelul P9 Lite 2017, folosește un procesor HiSilicon Kirin 655 Octacore suficient pentru jocuri medii ca cerințe însă super ok pentru social media (Facebook, Instagram) și office (e-mail, documente).

Huawei nu a facut rabat de la memoria de stocare, aceștia oferă cu telefonul o memorie internă de 16 Gb ce se poate extinde în orice moment printr-un card microSD de maxim 256 GB.

Memoria RAM, pe P9 Lite 2017, este de 3GB, un plus față de modelul de anul trecut P9 Lite ce dispunea în varianta disponibilă pentru România, de doar 2 GB.

Am fost plăcut uimit de senzorul de amprentă, acesta funcționează foarte rapid însă trebuie să aveți mare grijă cu codul de blocare pentru că dacă telefonul este repornit, acesta prima oara cere utilizatorului codul de deblocare și abia apoi amprenta.

Cameră foto & video:

Unul din punctele slabe ale smartphone-ului sosit la teste a fost camera foto/video. Aplicația acestuia a fost un adevărat calvar. Fiind în mașină în multe momente, am încercat să fotografiez diverse lucruri la semafor. Evident, nu am pornit camera fix în momentul în care culoarea roșie s-a afișat la semafor însă chiar și așa camera a pornit greu, cu lag în unele momente iar priveliștea întâlnită a scăpat nefotografiată. Din păcate, în timpul testelor am utilizat senzorul de amprentă alături de cod de securitate iar la final, după ce am stins telefonul pentru câteva zile și apoi am revenit la el pentru a descărca testele și pozele/filmarile realizate am fost pus în situația în care a fost necesar să resetez general telefonul pentru ca acesta să mai poată să fie utilizat.

Camera atunci când funcționează corect și scăpăm de lag realizează poze la o rezoluție de 12 MP cu f/2.0. Autofocusul se dovedește util pentru cei care nu au o mare experiență cu fotografiatul.

Recomandarea mea pentru poze este să utilizați tot timpul funcția HDR pentru poze cu o calitate mai bună.

Din fericire, colegii de la Mobilissimo, au realizat un review complet pentru device și vă invit să îi vizitați pentru review și poze/filmari

Autonomia bateriei:

Un punct important al zilelor noastre îl reprezintă bateria, producătorul chinez nu a făcut rabat de la mAh și a dotat telefonul cu o baterie nedetașabilă Li-Ion de 3000 mAh. Din testele mele, acesta rezistă în linii mari aproximativ de dimineață până seara fără o utilizare intensă, iar dacă apar jocuri, social media și eventual și poze, timpul scade la aproximativ jumătate de zi. Acum evident, lucrurile diferă de la caz la caz pentru că niciun utilizator nu este similar cu altul.

Puncte pozitive:

  • Design plăcut compact și minimalist spre premium
  • Preț mic pentru achiziție în raport cu ce oferă
  • Materiale decente utilizate pentru carcasă
  • Software bine optimizat ce rulează foarte bine
  • Senzor de amprentă foarte rapid și exact

Puncte negative:

  • Aplicația foto a funcționat foarte prost, în repetate rânduri chiar și după restart
  • Bateria a avut o autonomie destul de scăzută însă este posibil ca modelul de test să aibă ceva minusuri datorită utilizării destul de haotice din teste
  • Spatele din sticla trebuie protejat cu folie sau husă, acesta se zgârie destul de rău în lipsa celor două

Concluzie:

Huawei P9 Lite 2017, poate să reprezinte smartphone-ul ideal pentru un tânăr aflat la început de drum cu smartphone-urile sau pentru persoanele trecute de prima tinerețe ce au nevoie de a comunica audio/video cu familia/prietenii prin intermediul conexiunii la internet.

Galerie foto Huawei P9 Lite 2017

Prețuri 

eMag => 990 lei 

Cel.ro => 999 lei

REVEDEȚI PREZENTAREA
HUWEI P9 LITE 2017

Poate te intereseaza si