Precum spuneam într-un articol anterior, nu toate modelele Samsung Galaxy S7 au aceleași componente hardware.

Pentru exemplificare, Samsung folosește la unele modele chipset-ul Exynos alături de camera ISOCELL, iar alte modele folosesc chipset-ul Snapdragon și camera Sony IMX. La camere am observat deja care sunt diferențele, dar nu a existat un câștigător clar în ceea ce privește calitatea.

Cum rămâne cu chipset-urile? Din testele realizate până acum s-a observat că Snapdragon 820 are un ușor avantaj în testele CPU single-core și Benchmark, în timp ce Exynos conduce în testele multi-core.

Testul este realizat din două runde, primul constând în a se vedea cât de repede se încarcă aplicațiile din spațiul de stocare. Aici, Exynos are un ușor avantaj.

Al doilea test verifică dacă telefonul ține deschise aplicațiile în RAM, pentru ca utilizatorul să schimbe aplicațiile între ele, fără a le mai încărca complet. Anul trecut a fost clar că TouchWizz nu s-a descurcat prea bine, dar se presupune că Samsung ar fi îndreptat aceste neajunsuri și într-o oarecare măsură au reușit. Samsung Galaxy S7 dotat cu Exynos încarcă aplicațiile foarte repede, în timp ce varianta cu Snapdragon 820 le încarcă de la zero.

În clipul de mai jos puteți vedea un astfel de test.


Poate te intereseaza si