Producerea unui device la o scară atât de mare, poate veni și cu riscul de a avea același produs, dar cu mici diferențe între același model.

Fiind unul din cei mai mari producători de device-uri cu Android, Samsung știe că această afirmație e cât se poate de reală. Chiar și așa, dacă ținem de cât de mult au lăudat camera foto, este interesant de aflat că senzorii de cameră de pe Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge sunt diferiți.

Încă de la anunțarea celor două modele, Samsung a adus mereu în discuție utilizarea tehnologiei ISOCELL pentru senzorii camerei. Totuși, câțiva developeri au descoperit că la Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge s-a folosit și senzorul de la Sony, IMX260. Dacă vă sună cunoscută această informație, e pentru că Samsung a apelat la aceeași strategie și la Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge.

În acea perioadă au folosit senzori ISOCELL și Sony IMX240, iar folosirea lor a părut a fi aleatorie. Pentru a evita posibile controverse, Samsung a justificat acțiune afirmând că atâta vreme cât componentele îndeplinesc același standard, aceste vor fi puse pe device.

Vis-a-vis de diferențele la camerele de anul trecut, amândouă făceau poze sharp, deși senzorul de la Sony avea tendința de a produce culori ceva mai calde în lumina zilei, comparativ cu versiunea ISOCELL. În același timp, senzorul Sony producea imagini ceva mai mari, deci e greu de spus care cameră era mai bună, mai ales că utilizatorii obișnuiți nu prea ar putea observa diferențele. Nu știm încă care sunt diferențele între camerele de la Galaxy S7, dar pe hârtie, cele două camere par destul de similare.

Nu știm de ce Samsung a optat pentru doi senzori de cameră. Un posibil motiv ar fi cel financiar. Senzorul de la Sony sunt probabil ceva mai ieftin decât cel ISOCELL și astfel, cel mai probabil, Samsung a mai economisit ceva bani de pe urma acestei decizii.

Așteptăm să vedem primele probe între cele două camere și vi le vom prezenta pe site-ul nostru.


Poate te intereseaza si