Cover Meizu M2 Note

Meizu M2 Note este primul phablet (5.5 inch display) de la Meizu pe care îl testăm. De la prima atingere, smartphone-ul ne-a adus aminte de un alt telefon, produs de o companie din Statele Unite.

Miezu M2 Note, a fost o supriză total plăcută de care am avut parte timp de mai bine de o săptămână datorită celor de la QuickMobile. Cu o cutie bine pusă la punct, mai mare față de modelele MX4 sau M5 tip carte, acum Meizu a schimbat total designul și merge pe o variantă tip cutie de cadouri.

Deși este un phablet, M2 Note a fost și este cu siguranță unul din cele mai deosebite smartphone-uri testate în 2015. Aduce mult cu iPhone 5C, design-ul este foarte similar cu excepția dimensiunii.
Din experiența trecută, Meizu, deși a copiat modelele produse de Apple, a livrat telefoane cu performanțe foarte bune, mai ales când vine vorba de poze.

Prețul este un alt punct forte în cazul telefoanelor Meizu iar M2 Note, ne bucurăm să se afle în aceeași situație.

Din conținutul cutiei în care este livrat smartphone-ul fac parte

  • Cablu de date micro-usb
  • Cheie specială pentru acces la lăcașul cartelelor sim
  • Încărcător de 2A, la 5 Volți

Reclamă Meizu M2 Note

Specificatii

Display – IGZO IPS LCD, 5.5 inch FULL HD
Procesor – Mediatek MT6753 1.3 Ghz
GPU – Mali-T720MP3
RAM – 2 GB produși de Samsung
Spațiu de stocare – 16 sau 32 GB (posibilitate de extindere prin card micro-sd)
Cameră principală – 13MP, poate înregistra FULL HD, la 30 de cadre pe secundă
Cameră selfie – 5 MP, înregistrare FULL HD 1080p
Sistem de operare – Android 5.0 Lollipop (interfață FlyMe OS 4.5)
Baterie – 3100 mAh

Design

Meizu M2 Note (16)

Meizu deja a făcut un obicei destul de riscant din a copia design-ul pentru smartphone-urile sale de la Apple. Nici M2 Note nu face excepție de la această regulă. Pentru mine în calitate de utilizator Apple nu poate decât să mă bucure că am un design familiar și destul de bine pus la punct.

Pentru test, am primit varianta albastră care pare destul de ciudată însă cu timpul te obișnuiești și chiar începe să îți placă foarte mult.
Pe partea laterală stângă, telefonul are prezente butoanele de volum și cel de blocare/deblocare și pornire oprire. Pe partea laterală din dreapta se găsește slotul pentru cartelele sim sau cardul de memorie.

Sub display, Meizu a inclus butonul home, cel care joacă și rolul de întoarcere.
Accesul la baterie sau la capacul de pe spate este imposibil de realizat, carcasa lui M2 Note, este uni-body și nu permite desfacerea.

Atunci când vine vorba despre dimensiuni, smartphone-ul chinezesc se poate lăuda cu o grosime de 8.7 mm.

Display


Meizu M2 Note (7)

Cu un display de bună calitate produs de Sharp, telefonul poate să redea imaginile la o rezoluție FULL HD. Culorile pe care le afișeză display-ul sunt naturale, luminozitatea optimă pentru vizualizare pe timp de zi sau seară.
Protejarea ecranului este un subiect destul de delicat, nu există Gorilla Glass sau alt producător de sticlă special creat să reziste la zgârieturi. Dacă alegeți să achiziționați acest smartphone, vă recomandăm o folie normală sau mai bine una de sticlă.

Hardware

Meizu reușeste cu fiecare telefon să pună la dispoziția celor care achiziționează telefoanele sale hardware de top la prețuri foarte bune. Și de această dacă specificațiile lui M2 Note, ne uimesc și tot odată ne fac să conștientizăm că se poate să utilizăm alte branduri în afară de Samsung sau LG

Performante

Testul realizat timp de mai bine de o săptămână m-a pus pe gânduri, să îmi cumpăr sau nu un M2 Note. Serios, am toate motivele, nu s-a blocat deloc, face poze rezonabile, jocurile sunt și ele în parametrii normali.

Nu am reușit să epuizez memoria RAM, lucru destul de bun dacă ne gândim la cât de avid este Android-ul după memorie RAM. A existat chiar și un moment când am zis să mai închid din aplicații chiar dacă acestea nu consumau foarte multe resurse.

Suprinzător sau nu, butonul de home apăsat lung nu avea decât o funcție, să închidă ecranul. Atunci am tot încercat variante, dar apoi am descoperit că dacă fac slide în sus de la finalul ecranului, task managerul se va afișa și voi putea să închid din aplicații.

Rezultate benchmark 

Din testele realizate, M2 Note este comparabil cu un S5 de la Samsung.

Conectivitate

Meizu M2 Note (4)

 

Telefonul este quad-band 2G/GPRS/EDGE, tri-band 3G, dar are suport și pentru Cat.4 LTE. Dacă utilizați 2 cartele, nu trebuie să vă faceți probleme, telefonul este dual sim (dual standby), deci scăpați de utilizarea a două telefoane. Tot în slotul pentru cartele se poate introduce și cardul de memorie micro-sd, în cazul în care doriți să extindeți memoria cu până la 128 GB. De reținut este faptul că dacă doriți să utilizați cardul de memorie, trebuie să utilizați doar o cartelă, slotul pentru card este hybrid și folosește spațiul destinat unei cartele.
Conectivitatea WIFI este a/b/g/n, singurul standard lipsă fiind ac, însă suficient pentru transferul fără fir.
Transfer de date și conectarea la diverse echipamente sau accesorii se poate face pe Bluetooth 4.0.
Stick-urile de memorie se pot utiliza cu telefonul prin funcția OTG, tot ce este nevoie este un cablu OTG prin care să se facă transferul în smartphone.
Încărcarea cât și transferul de date se face prin portul micro-Usb.

Camera foto & Video

Meizu M2 Note (19)

Surprinzător, Meizu a ales pentru M2 Note să colaboreze cu Samsung pentru camera foto de 13 MP, producătorul corean fiind cel care asigură și memoria ram.
Pozele realizate cu telefonul pe parcursul testului s-au dovedit la fel de bune ca cele realizate cu modelele MX 4 sau 5. Senzorul reușeste să mențină nivelul de zgomot redus iar detaliile sunt fotografiate optim.

Poze realizate cu Meizu M2 Note

Autonomie

Meizu M2 Note (16)
Bateria de 3,100mAh a avut o autonomie foarte bună pe toată perioada testului. În general, încărcat dimineața și utilizat cu rețele sociale, whatsapp, mail sau apeluri telefonice, smartphone-ul a rezistet eroic până seara iar dacă uitam să îl încarc, nu era nicio prolemă, acesta mai avea suficientă energie să rămână deschis până dimineață.
Acest rezultat l-am obținut pe modul performance atunci când se utilizează toate cele 8 core-uri. Pe lângă modul performance, mai există și varianta balanced (6 core-uri utilizate) sau power-saving (4 core-uri utilizate).
Cred că dacă utilizam doar cele 4 core-uri, autonomia creștea la două zile, performanță greu de egalat zilele acestea de smartphone-urile contemporane.

Cost

Meizu M2 NotePrețul lui Mieizu M2 Note este total suprinzător, doar 899,90 de lei la QuickMobile, notiv pentru care telefonul merită din plin  să fie catalogat ca un best-buy veritabil!

După cum spuneam mai sus, mi-am pus întrebarea dacă trebuie să îmi cumpăr un M2 Note, pentru că deja iPhone-ul 5, nu prea mai are aceeași putere de procesare necesară pentru a rula rapid.
Buget de sub 1000 de lei dacă ai sau vrei să faci un cadou, poți să mergi cu siguranță pentru această alegere. Telefonul nu s-a blocat, nu s-a restartat iar bateria ține mult.

Foarte important este și faptul că smartphone-ul sosit la test este un phablet, adică are display de 5.5 inch, motiv pentru care vă recomandăm șă încercați un telefon cu o astfel de diagonală. Trecerea de la 4 sau 4.5 inch poate să fie destul de ciudată iar dimensiunea telefonului să nu fie chiar potrivită pentru oricine.

Puncte pozitive

    • Display generos de o calitate foarte bună, 5.5 inch dimensiune, FULL HD rezoluție
    • Carcasă cu design plăcut deși împrumutat de la Apple.
    • Cost foarte bun, 899.99 lei
    • Slot combo, 2 cartele sim sau 1 cartelă sim și 1 card micro-sd
    • Display generos de o calitate foarte bună

Puncte negative

    • Deși este un model nou, M1 Note are performanțe mai bune
    • Flyme OS încă este un sistem de operare doar pentru Chinezi
    • Bateria a rămas nedetașabilă
    • Flyme OS încă este un sistem de operare doar pentru Chinezi

Concluzie

Meizu M2 Note, este telefonul perfect pentru cei care își doresc un smartphone cu display mare și performanțe medii. Costă 899.99 lei, este disponbil pentru achiziție direct în țara noastră.
Nu trebuie să vă faceți probleme privind brandul, Meizu are deja experiență cu smartphone-urile. Aveți aici review pentru alte două modele MX4 sau MX5

Am utilizat timp de mai bine de o săptămână modelul M2 Note și mi-a plăcut foarte mult. Trecerea la iPhone-ul 5, a fost destul de ciudată pentru că phabletul Meizu livrează o putere de procesare ridicată față de telefonul Apple.

Galerie foto

Ce părere ai despre Meizu M2 Note?

REVEDEȚI PREZENTAREA
MEIZU M2 NOTE

Poate te intereseaza si