Review Meizu MX4

Telefonul produs de chinezii de la Meizu, modelul MX4 a trecut pe la review-ul Mobile247. Rezultatele lui sunt foarte bune!

Sub sloganul More then Better de aceasta dată avem parte de un nou telefon, vine de peste mări și țări tocmai din China,  este un produs marca Meizu, modelul testat fiind MX4 și a fost furnizat de QuickMobile.

Meizu MX 4 poate sa intre în competiție directă cu Samsung S5 sau iPhone 6. Specificațiile acestui telfon îl recomandă  iar finisajul carcasei  este unul foarte bun  iar toate aceste aspecte vin la un preț care nu dezamăgește! Sub 1800 de lei.

Prima impresie pe care ți-o lasă acest model este de telefon premium pe care o pui din start la îndoială. Nu greșesti cu nimic, este un telefon despre care nu cunoști foarte multe, iar marketingul pentru el clar nu este punctul său forte. Phabletul produs de Meizu, după ce te obisnuiești cu el, clar iți schimbă parerea telefoanele chinezesti.

Cu o construcție solidă, telefonul vine cu o ramă din metal, capacul din spate este din plastic iar acesta facilitează accesul la slotul pentru introducere al cartelei microsim.

Chiar dacă acest capac este detașabil, Meizu nu îți dă posibilitatea de a scoate bateriia. Acesta este un motiv clar pentru care nu înteleg logica capacului din plastic detașabil și nepunerea slotului de cartelă pe lateralul telefonului.

Review Video – Meizu MX4

Dimensiuni și specificații tehnice:

Meizu Mx4 nu este clar un telefon mic. Măsoară 144 mm inaltime, 75.2 mm lațime și doar 8.9 grosime. Grutatea este un alt punct cheie, aceasta cantarește 147 de grame. Display-ul este unul mare, de 5.36 inch LPS LCD cu o rezoluție de 1152 x 1920 sticla protectoare fiind Gorila Glass 3.
-Procesorul cu care este echipat telefonul este unul MTK MediaTek MT6595, acesta fiind format din două procesoare: Quad-core 2.2 GHz Cortex-A17 & quad-core 1.7 GHz Cortex-A7
-Pentru jocuri, telefonul vine cu un processor grafic PowerVR G6200 MP4.
-Stocarea disponibilă pentru MX4 în cazul nostru este de 16 GB, fară posibilitate de extindere a memoriei insp există și versiuni de 32 sau 64GB disponibile.
-Memoria ram este optima, 2 GB.
-Sistemul de operare este unul Android 4.4.4 KitKat modificat și denumit Flyme versiunea 4.04.
-Camerele foto și video prezente pe telefon sunt foarte bune!
Camera principală de pe spate este produsa de Sony este de 20.7 MP are autofocus iar blițul este dual led.
Performanțele de de înregistrare nu sunt deloc slabe, camera poate înregistra în format 4K la 30 de cadre pe secundă.

Poze realizate cu Meizu MX4

Camera frontală este de 2 MP și poate înregistra FULL HD la 30 de cadre pe secundă.
-Conectivitatea: WIFI cu standarde A, B, G, N, sau AC. Pentru localizare telefonul are inclus și un modul GPS, Rețeaua de date mobile permite download pe 4G de până la 150 mbps.
-Sony s-a ocupat și de bateria pe care o găsim pe MX4, aceasta are 3100 mAh și nu este detașabilă.

Rezultate Antutu BenchMark & Geekbench 3

Concluzii despre Meizu MX4

Punctele pozitive:

Camera foto realizază poze impecabile! Se vede clar experiența acumultă de Sony în producția de camere. Alegerea acestui producator este una foarte înțeleaptă.

Autonomia Bateriei este la fel de bună, după o utilizare intensă timp de 1 zi cu 4G, gps, wifi și rețele sociale rezultatul fiind 1% procentul bateriei afișat aproape de finalul zilei, la ora 23.

Cu aceasta baterie foarte bună, puțeti uita obiceiul de a transporta tot timpul după voi încărcătorul pentru momentele în care rămâneți fară baterie.

Puncte negative:

Prima oară când îl ți în mână pe MX4 îți dă impresia de nesiguranță. Oricând ai impresia că nu îl cuprinzi bine și il poți scăpa pe jos. Gripul acestui model nu este unul din punctele sale cheie.

Nu înteleg de ce trebuie să ai un capac detasabil doar pentru a introduce cartela microsim. Lucru total inutil.

După o săptamână de utilizare, sistemul de operare Android, modificat și denumit FlyME4 are încă scăpări. Orice update îi vei face vei, va avea menționate schimbările în chineză.

Telefonul are încă multe funcții in limba chineză, motiv pentru care o variantă europeană complet tradusă ar fi ideală.

Conectarea la reteaua de date mobilă, mi-a dat în prima zi ceva bătai de cap, telefonul nefiind unul popular, operatorul de telefonie nu a putut să trimită setările automate pentru internet.Acestea fiind într-un final introduse manual după câteva ore de încercări.

Un aspect pe care cu siguranță după caz trebuie trecut la avantaje sau dezavantaje este sistemul de operare care cere permisiuni pentru a rula aplicațiile pentru prima oara. Într-o primă fază poate să pară util, mie mi se pare cam obositor.

Concluzia finala:

Pentru un telefon sub 1800 de lei și performanțe foarte bune, Meizu Mx4 poate să fie o variantă perfectă de smartphone actual.

Pe toată perioada în care am folosit telefonul, fix ca pe cel personal, nu am întâmpinat probleme majore cu utilizarea sistemului de operare.

Este drept a existat o singură situație în care telefonul s-a oprit și a fost necesară repornirea acestuia

Pentru ca înevitabil o să îl comparăm cu One Plus One, Mx4 nu are o baterie care poate să concureze cu acesta. Dar poate viitoarele modele vor face acest lucru.

Galerie foto Meizu MX4:

Ce părere ai despre Meizu Mx4 ?

REVEDEȚI PREZENTAREA
Meizu MX4

Poate te intereseaza si