windows 10 informatii oficiale

Au apărut primele informații oficiale despre noul sistem de operare a celor de la Microsoft, Windows 10.

Ieri seară, cei de la Microsoft au dat startul celui mai important eveniment al companiei, Build 2015.

Microsoft Build 2015 se desfășoară în San Francisco, între 29 aprilie – 1 mai, timp în care vom afla toate schimbările pe care Microsoft le pregătește pentru produsele sale.

În deschiderea evenimentului, în centrul atenției s-a aflat Windows 10, Microsoft oferind primele informații oficiale despre primul sistem de operare care va rula atât pe calculatoare cât și pe telefoane și tablete. În plus, primim noi detalii despre Microsoft Edge  înlocuitorul lui Internet Explorer, dar și despre Windows Holographic/ Hololens, minicomputer-ul deghizat într-un headset.

Windows 10

Așa cum au promis, cei de la Microsoft au ascultat părerile utilizatorilor săi și odată cu lansarea lui Windows 10, userii vor putea acces la aplicații direct din Start Menu, lucru care la Windows 8 a lipsit și a fost destul de ciudat.

Comparând imaginile și informațiile oficiale cu ultimele imagini apărute pe internet, observăm că acestea s-au apropiat de realitate, Windows 10 întorcându-se la interfața Aero. Pictogramele sunt mai mari, dinamice, cu efect de 3D atunci când afișează informații.

windows 10

 

Microsoft Edge

Cu toate că la prima prezentare, Microsoft alesese să-l numească pe înlocuitorul lui Internet Explorer – Spartan, în final numele acestuia s-a schimbat în Microsoft  Edge.

Microsoft Edge vine cu o interfață mai stabile și simplificată cu integrare Cortana cu posibilitatea de interogare vocală a asistentului virtual al Microsoft, iar cel mai important lucru este că Microsoft a găsit o soluție pentru a ușura munca developerilor care doresc portarea extensiilor din alte browsere.

microsoft edge

 

Windows Holographic/ Hololens

Aseară Microsoft a demonstrat live faptul că cei care vor utiliza Hololens vor putea deschide aplicații sub formă de hologramă oriunde s-ar afla. Majoritatea aplicațiilor din Windows 10 vor putea fi utilizate și în Hololens.

hololens

Poate te intereseaza si