Cu Windows 10 se poate vor putea utiliza aplicatii pentru Android sau iPhone

Vesti foarte bune pentru utilizatorii de aplicații pentru iOS sau Android. Viitorul sistem de operare de la Microsoft, Windows 10 va putea rula aplicațiile voastre favorite.

Microsoft a dezvăluit ce planuri are pentru a aduce aplicaţii mobile pe Windows 10. Deşi s-a concentrat foarte mult pe emularea aplicaţiilor Android, compania a decis să adopte o soluţie diferită care va permite dezvoltatorilor să-şi aducă codurile existente pe Windows 10.

Altfel spus, dezvoltatorii nu vor trebui să-şi reconstruiască de la capăt aplicaţiile ca să fie compatibile cu noul sistem de operare.  Ei vor putea să-şi aducă aplicaţiile disponibile pentru Android şi iOS direct şi jocurile direct în Windows, iar Microsoft permite asta cu două kituri noi de dezvoltare de software.

În cazul aplicaţiilor Android, Microsoft le permite dezvoltatorilor să foloseasca Java şi C++ pentru Windows 10, iar pentru aplicaţiile iOS dezvoltatorii pot folosi codul Objective C.

“Ne dorim ca dezvoltatorii să poată să-şi folosească aptitudinile şi codurile pentru începe să construiască aplicaţii Windows în Store şi să fie capabili să extindă aceste aplicaţii”, a declarat în timpul unui interviu Terry Myerson, de la Microsoft.

Ideea este simplă, dar execuţia va fi un pic mai complexă. Dezvoltatorii îşi vor putea aduce aplicaţiile deja construite in Store, fără să le reconstruiască, dar lucrurile nu sunt atât de simple.

“Iniţial va fi analog cu ceea ce Amazon oferă. Dacă dezvoltatorii lucrează cu Google API, am creat înlocuiri pentru API”, a spus Myerson. Microsoft a testat noile instrumente cu dezvoltatori precum King, creatorul jocului Candy Crush Saga, pentru a aduce jocurile pe Windows. Candy Crush Saga este disponibil în prezent pe Windows Phone şi acest lucru a fost posibil prin convertirea codului iOS folosind instrumentele Microsoft fără prea multe modificări.

În plus, cei care au site-uri pot să creeze uşor aplicaţii pentru web şi şi să le listeze în Windows Store, datorită aplicaţiei universale Windows, care foloseşte sevicii de notificări şi de vânzare.

“16 milioane de .NET şi Win32 sunt utilizate în fiecare lună pe Windows 7 şi 8”, a mai declarat Myerson, explicând că si acestea trebuie aduse pe Windows 10.

Microsoft vrea să demonstreze că Windows este în continuare relevant în lume şi scopul companiei este ca în următorii cel mult trei ani Windows 10 să funcţioneze pe un miliard de dispozitive.

Poate te intereseaza si