Project Fi

Google a dezvăluit detalii despre Project Fi, noul serviciu de wireless.

În ultima perioadă au apărut foarte multe zvonuri despre Project Fi, iar acum a venit momentul să aflăm oficial de la Google ce presupune acest serviciu.

Compania a oferit detalii interesante pe pagina de lansare a serviciului de wireles Project Fi, fi.google.com. Iată care sunt principalele caracteristici:

1. Reţeaua de wireless – identificare automată şi conectare rapidă la cea mai sigură reţea, fie că este vorba despre WiFi hotspot public sau privat, fie wireless de la operatorii parteneri (Sprint sau T-Mobile). Toate transmisiile prin intermediul acestei reţele sunt criptate.

2. Costul – planul tarifar de bază este de 20 de dolari pe luna, acesta include apeluri şi mesaje text nelimitate, apeluri internaţionale la preţ scăzut, legarea la WiFi. Poţi să adaugi date cu 10 dolari pe 1 GB. Dacă nu foloseşti toate datele, Google îţi returnează 1 dolar pentru fiecare 100MB nefolosiţi. Apelurile internaţionale au acelaşi preţ indiferent din ce ţară se fac, dar reţeaua te limitează la 2G şi 3G.

3. Experienţa – Apelurile şi mesajele se pot face prin WiFi în caz că nu ai acoperire la telefon. În caz că îţi pierzi semnalul, apelul sunt rutate de pe WiFi pe reţeaua mobilă şi viceversa fără ca apelul să fie întrerupt. Poţi să suni şi să trimiţi sms-uri folosind numărul tău de telefon pe orice dispozitiv care are Hangsouts, precum tabletă, telefon sau calculator.

Trebuie să ştiţi că pentru a beneficia de acest serviciu de la Google trebuie să aveţi Nexus 6. Este singurul smartphone care suportă această tehnologie. În plus, trebuie să vedeţi dacă aveţi acoperire pentru Project Fi. Acest lucru se face foarte simplu!

Atunci când vă înscrieţi pentru Project Fi, vi se cere codul zip, informaţia este procesată de Google şi aflaţi imediat dacă puteţi să beneficiaţi de acest serviciu şi dacă în zona voastră are acoperire.


Poate te intereseaza si