Google mobile friendly update

Începând de mâine, versiunea mobile a Google-ului se va schimba.

Mâine, Google va primi unul dintre cele mai importante update-uri realizate până acum. Este vorba despre introducerea unui nou algoritm de căutare pentru versiunea mobilă a lui Google.

Noul algoritm va schimba ordinea site-urilor când utilizatorii intră pe Google de pe telefon sau tabletă.

Avantajate vor fi site-urile mobile-friendly, cele cu text mare, titluri intuitive și care se redimensionează automat, în funcție de dimensiunea display-ului.

 “Cred că cei care riscă foarte mult sunt cei care nu știu despre update. Pe 21 aprilie, multe afaceri mici vor fi surprinse de faptul că numărul de vizitatori ai site-urilor va scădea semnificativ. Va afecta milioane de site-uri de pe web. Cu Google a fost mereu vorba despre relevanță, iar conținutul primează. Asta se schimbă însă. Da, ei spus că în continuare conținutul este extrem de important, dar experiență utilizatorilor este cel puțin la fel de importantă. Nu mai este suficient doar să ai conținutul corect – dacă oamenii vin pe site-ul tău iar conținutul nu este ușor de citit, nu este bine”, declară Itai Sadan.

În prezent mai bine de 60% din traficul celor de la Google vine de pe mobile și de aceea trebuie îmbunătățită versiunea mobile.


Poate te intereseaza si