Google se implica in marirea autonomiei bateriilor pentru dispozitive mobile

Gigantul american Google, a început să învestească în dezvoltarea bateriilor lithium-ion și solid-state. Dezvoltarea nu este deloc întâmplătoare ținând cont de faptul că Google are linia sa de telefoane smart numită Nexus.

Viitoarele baterii disponibile în produsele Google se pare că o să aibă o autonomie mai mare. Progresul ce stă la baza acestei îmbunatățiri vine de la centrul de cercetare Google. Cu o echipă de doar 4 membrii, aceștia vor să dezvolte autonomia tot mai scăzută a bateriilor utilizate pentru smartphone-uri sau alte dispozitive dependente de curent electric.

Conducătorul Google, Larry Page a afirmat încă din anul 2003, faptul că bateriile dispotivelor mobile au o problemă majoră și există un potenial real pentru dezvoltarea unei experiente mult mai bună.

Se pare că nu doar smartphone-urile sunt în planurile celor de la Google pentru a avea o baterie cu o autonomie mai mare. Doctorul Bhardwaj, unul din membrii echipei de 4 persoane a afrimat faptul că Google are cel puțin 20 de produse dependente de baterii.

Dezvoltarea internă a noi modalităti de îmbunătățirii autonomiei bateriilor poate să fie o filă importantă din viitorul bateriilor.

Poate te intereseaza si