Noul Windows 10 update

Windows XP este unul dintre cele mai folosite sisteme de operare din lume, mai exact de află pe locul 2. Dar acest lucru se va schimba în vară când noua versiune de Windows 10 va fi lansată.

Conform unor date publicate de Net Market Share, în luna martie, Windows 7 deţine o cotă de 58% din piaţă, datorită faptului ca utilizatori de Windows XP au upgradat pur şi simplu la Windows 7.

Astfel, cota XP a scăzut de la 19,15% din februarie la 16,74 % în martie. Asta în timp ce Windows 8.1, cea mai nouă versiune disponibilă, are 10,55%, Mac OS X 10.10 are 3,96%, iar Windows 8 deţine 3,52% din piaţă.

Cei care au în continuare Windows XP aşteaptă lansarea sistemului de operare Windows 10 şi probabil din acest motiv nu upgradează la Windows 7.

Upgradarea la Windows 10 nu va fi gratuită. Utilizatorii vor trebui să îşi instaleze Windows 8.1 ca să aibă upgrade gratuit sau să îşi cumpere un nou PC sau laptop.

Windows 10 este disponibil pe piaţă în varianta preview şi deţine 0.09% din cotă la nivel global. Acest procent va creşte însă dramatic atunci când sistemul de operare va fi lansat în vară

Poate te intereseaza si