modele de telefoane compatibile cu windows 10

Microsoft a lansat preview-ul Windows 10, care include browserul Spartan şi asistentul personal Cortana.

Noua versiune Windows 10 a fost lansată pentru a fi testată şi este a doua versiune lansată în luna martie, cea finală va fi lansată abia în vară.

Precum Windows 10 Desktop, Spartan încă nu este gata şi specialiştii încă lucrează la finalizarea browserului. Prima versiune, prezentată pe 21 ianuarie, include majoritatea funcţiilor Microsoft, iar acum în noua versiune Windows 10 au fost integrate şi Cortana şi Spartan.

“Ask Cortana” este asistentul personal digital, asemănător cu Siri de la Apple.

Browserul Spartan vine cu câteva noutăţi, cum ar fi posibilitatea de a adnota paginile web cu un stilou sau mouse. Utilizatorii pot să distribuie paginile adnotate folosind Web Note.

Funcţia Reading View le permite utilizatorilor să salveze paginile pe care vor să le citească mai târziu, dar nu funcţionează şi în modul offline.

În plus, Windows 10 a făcut câteva schimbări în ceea ce priveşte redarea motorului de navigare. Spartan, care va fi fixat în bara de task, include doar noul motor de randare “Edge”. Internet Explorer 11 este în continuare disponibil, dar nu va fi fixat în bara de task, iar browserul include doar motorul Trident.

Cei de la Microsoft au dezvăluit că în weekend vor lucra şi la versiunea de mobil a sistemului de operare, care va fi disponibil pentru telefoanele Lumia Windows. Aceasta va include doar browserul Spartan, Internet Explorer 11 pentru mobil nu va exista.


Poate te intereseaza si