Tim Cook CEO Apple

Să codunci o companie atât de mare ca Apple îți aduce o serie de avantaje. Tim Cook a fost și-a adjudecat locul 1, in topul liderilor din companii conform revistei Fortune.

Revista Fortune a publicat lista cu cei 50 cei mai buni lideri din lume, iar Tim Cook este primul in top. CEO-ul Apple a ajuns pe acest loc datorită lucrurilor pe care le-a făcut la Apple după ce Steve Jobs a murit. El a reuşit să câştige simpatia mondială şi după ce a recunoscut că este gay.

Editorii revistei Fortune au realizat topul în funcţie de mai multe criterii. Ei au căutat nu doar lideri inteligenţi, admirabili şi puternici, ci şi conducători care să ştie cum să-şi motiveze subalternii şi să aibă o viziune.

Cook îndeplineşte se pare toate aceste condiţii. Este inteligent şi a reuşit să crească Apple după dispariţia lui Jobs. În plus, el nu e “manipulator” precum era Steve, ci este mai degrabă un mentor pentru angajaţi. Unul dintre angajaţi a declarat că Tim Cook nu a încercat niciodată să fie ca Steve şi că i-a lăsat să-şi facă treaba. Şi a făcut bine, dacă este să ne luăm după succesul înregistrat cu Apple Watch şi Apple Pay.

“Am învăţat foarte multe de când i-am luat locul lui Steve. Am obrazul gros, dar a devenit şi mai gros”, a declarat Tim pentru Fortune.


Poate te intereseaza si