De-a lungul anilor, Apple a reuşit să lanseze produse care mai de care mai performante şi mai subţiri.

În 1991, a apărut PowerBook 170 care avea aproape 3 kilograme şi 2,25 grosime. Zece ani mai târziu apărea Titanium PowerBook G4 care avea numai un inch şi cântărea 2,5 kilograme. După 9 ani a apărut MacBook Air de 0,68 inch şi cu o greutate de un kilogram. Recent, Apple a lansat noul MacBook care are 0,52 inch şi cântăreşte în jur de 900 de grame.


Scăderea în greutate şi în grosime s-a aplicat şi în cazul iPad-ului, care a ajuns să aibă greutatea de 435 de grame de la 680 de grame. Acest lucru s-a întâmplat fiindcă clienţii preferă dispozitivele mai subţiri şi mai luminoase. Dar aceste aspecte au şi consecinţe. Un dispozitiv foarte subţire are o baterie mai mică, un procesor mai slab şi mai puţin spaţiu pentru porturi. De altfel, MacBook are o tastatură redusă cu cel puţin două mărimi.

Profită de noile oferte eMAG pentru a îți achiziționa un iPad.

Ce este cert este că Apple va construi în continuare dispozitive subţiri. Cât de subţiri? Rămâne de văzut!

Compania va trebui însă să găsească o soluţie pentru ca acestea să fie şi mai performante iar viaţa bateriei să fie mare! În plus, ele trebuie să se potrivească şi nevoilor omului, dar să fie şi pe “măsura” lui!

Chiar daca laptopurile s-au schimbat şi s-au perfecţionat, mâinile noastre nu s-au subţiat, iar ochii noştri sunt la fel de vulnerabili.

Aşadar, Apple trebuie să se gândească şi la acest aspect când crează dispozitive subţiri şi foarte luminoase!


Poate te intereseaza si