Tool nou pentru artisti de la Youtube

YouTube for Artists este un site creat pentru artişti şi destinat să îi ajute să se promoveze mai bine.

YouTube a lansat site-ul YouTube for Artists, care funcţionează ca un ghid pentru artişti. Aici, ei pot să afle cum pot să fie descoperiţi, cum să-şi fidelizeze fanii, cum să îşi promoveze munca pe YouTube.

Youtube a lansat recent şi Cards, un sistem care reînlocuieşte adnotările pe site. Artiştii pot folosi acest sistem pentru a strânge fonduri, să-şi vândă produsele sau să anunţe viitoare show-uri.

Artiştii pot afla pe YouTube for Artists informaţii despre resursele gratuite de producţie existente în toată lumea.

Youtube vrea să mai introducă o funcţie de a localiza fanii şi de a vedea unde are un artist cei mai mulţi admiratori. Asta îl va ajuta să îşi programeze următoarele show-uri. Această funcţie va fi prezentată săptămâna aceasta la festivalul SXSW Music din Austin.

Totodată, Youtube introduce sistemul Content ID prin care se stabileşte numărul de vizualizări a clipurilor oficiale şi ale celor urcate de fani. În plus, artiştii vor avea la dispoziţie funcţia “Find your fans”, care îi va ajuta să-şi găseasca fanii.

La sfârşitul acestei luni va avea loc YouTube Music Awards, un show în care cei mai populari artişti de pe Youtube vor fi premiaţi. În cadrul acestui spectacol, se va lansa o colecţie de clipuri exclusivă a 15 artişti de top.

Youtube vine în sprijinul artiştilor şi promite că o să vină cu mai multe programe pentru ca munca lor să fie descoperită.


Poate te intereseaza si