Macbook 12 inch culori - gold, space gray

Apple a lansat MacBook-ul de 12 inch, ultra subţire, cu ecran Retina şi Force Touch.

Apple a prezentat luni la San Francisco, în cadrul unui eveniment media atât ceasul inteligent Aplle, cât şi notebook-ul ultra subţire MacBook, de 12 inch.

Inginerii de la Apple au construit un notebook ultra subţire, cu o rezoluţie de 2304×1440 şi au reproiectat tastatura, care beneficiază de un mecanism de tip “butterfly”, care e de 4 ori mai stabil decât cel tradiţional. În plus, iluminarea butoanelor a fost îmbunătăţită şi beneficiază de propriul LED.

MacBook are un footprint foarte mic. Versiunea 1.1GHz cu 256 GB se va vinde la preţul de 1.299 de dolari începând cu 10 aprilie. MacBook-ul cu procesorul de 1.2 GHz cu 512 GB va fi şi el disponibil tot pe 10 aprilie şi va costa 1.599 de dolari.

Placa de bază are doar o treime faţă de cea de la MacBook-ul de 11 inch, iar restul spaţiului este ocupat de baterie. Apple spune că bateria poate să ţină între 9-10 ore.

Noul MacBook are o grosime de 13,1mm, este cu 24% mai subţire decât MacBook Air şi cântăreşte doar 907 grame, fiind astfel cel mai uşor MacBook din toate timpurile. Acesta va fi disponibil atât în varianta argintie, cât şi în cea aurie şi gri. Antena din plastic a fost înlocuită cu una din aluminiu.

MacBook-ul are Force Touch trackpad cu “taptic engine”, care are patru senzori şi permite reglarea sensibilităţii la atingere, folosind software-ul OS. Astfel, utilizatorul poate să seteze nivelul de apăsare pentru ca un click să fie detectat de computer.

Pe lângă Wireless şi Bluetooth, notebook-ul va avea un singur port: USB-C. Conectorul este reversibil şi suportă orice fel de adaptor: USB data, DisplayPort, HDMI, şi VGA, dar şi port pentru căşti şi microfon.

Prețului lui Macbook 12 inch începe de la 1299$.

Galerie foto Macbook


Poate te intereseaza si