iphone waterpoof

Noul brevet Apple oferă informații despre viitoarele modele iPhone care ar putea fi rezistente la apă.

Branduri importante de pe piața telefoanelor mobile au conceput de ceva vreme telefoane rezistente la apă, printre ele aflându-se Samsung cu Samsung Galaxy S5, dar care a renunțat la această calitate “waterproof” pentru actualele modele de Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge.

Spre deosebire de Samsung care a ales să protejeze întreaga carcasă a lui Samsung Galaxy S5, chiar cu riscul de a mări dimensiunile exterioare ale acestuia, Apple va proteja  compenentele principale ale viitoarelor iPhone, acoperindu-le cu o peliculă hidrofobă.

Orice lichid care ar putea intra sub carcasa unibody a următoarelor modele de iPhone, nu va dăuna “sănătății” telefonului.

Conform brevetului depus de către Apple, compania va folosi un proces tehnologic numit PACVD. Componentele sunt încărcate electrostatic şi plasate într-o incintă vidată umplută cu un compus polimeric gazos de carbon şi fluor.

În momentul în care gazul este supus unui sarcini electrice de mare putere, acesta se transformă în plasmă, iar sarcina electrică îl face să adere la suprafaţa deja activată electro-magnetic a componentelor. Procesul tehnologic permite depunerea unei pelicule extrem de fine care are o grosime de numai 1 – 10 microni, componenta fiind astfel protejată fără a necesita o carcasă externă ermetică.


Poate te intereseaza si