Nokia N1 copie iPad Mini

Nokia N1 este noua copie a lui iPad Mini.

La o primă vedere, Nokia N1 arată ca o tabletă normală, care se poate găsi în China la preţul de 250 de dolari.

Unii spun ca tableta Nokia N1 este asemănătoare cu iPad mini. Este construită din aluminiu, iar designul este aproape identic cu cel al tabletei de la Apple.

Nokia N1 nu este construită de Nokia, ci de Foxconn, o companie din Taiwan, care are încredere că brandul ar putea să aibă succes în China.

Tableta are aplicaţia Z Launcher pentru Android, care este disponibilă în varianta beta în Play Store. Z Launcher este un soft care învaţă ce aplicaţii foloseşti zilnic. Astfel, în timpul zilei tableta îţi va arata mail-ul, aplicaţiile Word şi Excel sau alte aplicaţii pe care foloseşti în timpul zilei, dar seara ea îi arată reţele de socializare pe care le foloseşti după ce pleci de la muncă. Nokia spune că în doar câteva săptămâni de folosinţă, Z Launcher învaţă totul despre comportamentul utilizatorului şi îi pune la dispoziţie aplicaţiile de care are nevoie.

Dacă aplicaţia pe care tu vrei să o deschizi nu este afişată, poţi să scrii o literă pe tabletă şi toate aplicaţiile care încep cu aceea literă vor fi afişate pe ecran.

Cu toate că seamănă, Nokia N1 nu se poate compara cu iPad mini. Are display de 7.9-inch 2,048 x 1,536, este foarte subţire 6.9mm şi cântăreşte numai 318g, fiind chiar mai uşoară decât iPad mini. Procesorul este 2.3GHz Atom cu 2GB de RAM şi 32GB memorie de stocare.

Nokia N1 este disponibilă doar în China şi nu se ştie dacă anul acesta va fi lansată şi în alte ţări.


Poate te intereseaza si