Yahoo! 20 de ani

Yahoo!, cel mai popular site din lume,  a împlinit 20 de ani!

Yahoo este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii web din lume şi împlineşte 20 de ani.

În anii 90, era doar un director web, iar mai târziu a devenit un portal folosit de mai mulţi utilizatori. Yahoo a crescut repede şi s-a dezvoltat foarte mult pe parcursul celor două decenii. Compania este condusă acum de Marissa Mayer şi multe dintre erorile existente au fost corectate.

Fondatorii site-ului sunt David Filo si Jerry Yang, care în anii 90 erau doctoranzi la Inginerie Electrica in cadrul Stanford University. Cei doi au creat platforma pentru a ţine pasul cu interesul lor pentru internet. Aveau o listă întreagă de link-uri pentru doctoratele lor şi, din cauză că aceasta devenise prea mare, s-au apucat să o împartă în categorii şi subcategorii. Aşa a luat naştere Yahoo!. Numele este acronim al expresiei Yet Another Hierarchical Officious Oracle.

Site-ul lor a început să fie utilizat şi de alţi studenţi şi să se bucure de mult succes. Potrivit business24.ro, în toamna anului 1994, Yahoo! a avut primul milion de accesări şi 100.000 de vizitatori unici.

Acum, Yahoo! Inc. este lider mondial în ceea ce priveşte comunicarea, comerţul şi media şi oferă o reţea completă de servicii pentru 345 milioane de indivizi pe lună, în întreaga lume.

 


Poate te intereseaza si