Google devine operator wireless

În curând, Google va deveni operator wireless.

Google a confirmat, luni, că vrea să devină operator wireless.

Anunţul a fost făcut de Sundar Pichai, senior VP la Google, în timpul conferinţei susţinute la Mobile World Congress, la Barcelona. Compania lucrează la un serviciu wireless de scară mică.

Pichai a spus ca Google va deveni MVNO, mobile virtual network operator. Google a încheiat un parteneriat cu Sprint şi T-Mobile şi va revinde, folosindu-se de propriul brand, serviciile wireless pentru utilizatorii lui.

Google vrea să vadă dacă acest program va funcţiona şi, dacă va avea succes, atunci compania va investi mai mult în acest proiect.

Anul acesta, Google va lansa programul Project Titan și va lansa drone solare în aer. Acestea vor ajuta la furnizarea de internet în zone foarte izolate. Astfel, internetul va ajunge în casele a 4 miliarde de oameni care încă nu sunt conectaţi.

Un alt program la care Google lucrează se numeşte Project Loon. Acesta presupune trimiterea unor baloane in aer, care se comportă ca nişte relee zburătoare, cu ajutorul cărora se distribuie accesul la internet pe o arie mai întinsă.


Poate te intereseaza si