Deblocare cu ochii Zte Grand S3

Inginerii de la ZTE au dus smartphone-ul într-o nouă eră acesta poate scana ochii prin functia Eyeprint ID pentru a permite deblocarea telefonului.

Smartphone-ul Grand S3, flagship-ul de la ZTE, nu va avea scaner de amprentă, ci scaner de retină! Inginerii care au proiectat telefonul au decis să creeze un dispozitiv care să ţină pasul cu noile descoperiri tehnologice.

Astfel, telefonul va avea Eyeprint ID, care va funcţiona după o soluţie de pionierat bazată pe biometrica ochiului, creată de o companie care se numeşte EyeVerify. Aceasta funcţionează prin cartografierea venelor unice din ochi. Practic, utilizatorul se poate autentifica pe telefon cu un simplu selfie.

Cum arată tehnologia implementată pe ZTE Grand S3

Grand S3 are un display de 5.5 inch, procesor quad-core Snapdragon, 3 GB RAM, camera frontală de 8 MP.

Autentificarea cu ajutorului Eyeprint ID se face foarte rapid, în mai puţin de o secundă, iar avantajul este că nu necesită un telefon foarte performant. Este de ajuns ca dispozitivul să aibă o cameră foto de 720p.

Dacă ai un Android sau un iOS, poţi downloada un aplicaţia demo EyeVerify.  Nu vei putea să îţi blochezi telefonului sau să îţi schimbi parolele, dar poţi să înţelegi cum funcţionează scanarea ochiului, care este folosită de ZTE Grand S3.

Ce părere ai despre această noută tehlogogie parcă desprinsă din filmele SF?


Poate te intereseaza si