chipset apple a9

În ciuda concurenţei acerbe şi a disputelor, Samsung rămâne furnizorul cheie pentru Apple!

Samsung a fost, este şi probabil că va fi în continuare cel mai mare rival, dar şi furnizorul cheie al lui Apple!

Samsung a reuşit să rămână furnizorul cheie de componente al lui Apple pentru iPhone şi iPad, în timp ce e şi cel mai mare competitor de pe piaţă al companiei.
The Korea Times scrie că, în timp ce se pregăteşte să lanseze telefonul Galaxy S6, la Barcelona, Samsung a încheiat o nouă afacere cu Apple. Compania din Coreea de Sud va furniza pentru Apple cel puţin 50% din chip-urile DRAM, pentru iPhone 6, care se va lansat toamna aceasta. Dar asta nu e tot!

Samsung va fabrica pentru Apple şi 80% dintre viitoarele procesoare A9 şi produce deja majoritatea ecranelor dispozitivelor iOS. Cu toate că Apple încearcă să reducă implicarea companiei sud-coreene cât mai mult, este clar că viitorul iPhone-ului depinde de Samsung. Conform unor zvonuri, Samsung ar putea să creeze chiar şi display-ul de la ceasurile Apple.

În timp ce Apple devine uşor, uşor dependentă de Samsung, concurenţa rămâne la fel de acerbă. De exemplu, Apple a introdus tehnologia NFC pentru plăţile în Apple Pay, în timp ce Samsung a cumpărat LoopPay. În plus, ieri, Samsung a cumpărat afacerea care se va ocupa de producerea bateriei pentru Apple Car.

Pe de altă parte, Apple încearcă să fure de la Samsung experţii în domeniul bateriei. Compania le ofera pachete salariale foarte atractive angajaţilor care sunt dispuşi să îşi dea demisia de la Samsung şi să lucreze ca ei.

Cu toate că au o relaţie complicată, Apple şi Samsung au ajuns la o înţelegere şi au pus capăt anul trecut tuturor disputelor legate de brevetele din afara Statelor Unite ale Americii.


Poate te intereseaza si