Store Dot

Veştile bune vin din Israel unde oamenii de ştiinţă au descoperit o moleculă peptidă, care are proprietatea de a deţine o sarcină electrică. Rezultatele ei sunt fantastice, incarcarea unui telefon se poate face in doar un minut!

Smartphone-urile ne-au schimbat viaţa, dar ne-au făcut “dependenţi” de priza electrică. Cel mai enervat lucru la telefoanele de ultimă generaţie este că trebuie încărcare zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi.

O companie din Israel, care se numeşte StoreDot şi este specializată în nanotehnologie, susţine că a găsit soluţia la această problemă. Se prte că oamenii de ştiină au descoperit în timpul cercetărilor o moleculă peptidă, care are capacitatea de a deţine o sarcină electrică. Asta înseamă că bateria care ar folosi această tehnologie ar putea să se încarce foarte rapid, deşi capacitatea ei ar fi mai mică decât în cazul celorlalte baterii.

Tehnologia nu se poate folosi încă în cazul telefoanelor şi a tabletelor, dar StoreDot este deja în discuţii cu 15 companii producătoare de smartphone-uri, iar până la finalul anului va bate palma cu una dintre ele. Astfel, se preconizează că în 2016 o să apară pe piaţă telefonul care se va încărca într-un minut.

Singurul minus în cazul acestei tehnologi este faptul că bateria va fi destul de mică şi probabil se va termina rapid, dar având în vedere că are nevoie doar de un minut ca să se reîncarce, asta nu ar trebui să fie o problemă!

StoreDot a dezvăluit că cei care vor dori să cumpere smartphone-uri dotate cu această tehnologie vor trebuie să scoată din buzunar 50 de dolari în plus. Compania a mai precizat că noile descoperiri din nanotehnologie vor schimba viitorul şi că se pot aplica şi în cazul maşinilor. StoreDot susţine că în timp ce telefonul poate să se încarce într-un minut, o maşină ar avea nevoie de doar 5 minute de încărcare ca să parcurgă 150 de mile.

Poate te intereseaza si