SIM

Intimitatea devine mult mai relativă! Serviciile de securitate americane NSA și cele britanice GCHQ au depașit faza în care trebuiau să aiba acces de la operatorii de telefonie mobilă la interceptarea unui numar de telefon.

Supravegherea nu mai este deloc atât de complicată pentru serviciile Statelor Unite dar și cele britanice. NSA și GCHQ au acum acces la o mulțime de cartele telefonice utilizate pentru comunicare chiar dacă acestea au fost inițial criptate. Cele două servicii au rușit să aibă acces la cheile de decriptare a cartelelor sim care în nod normal sunt securizate prin criptare. Practic în acest moment, aceștia au acces la toate convorbirile realizate de utilizatorii cartelelor dar și traficul de date.

Nu doar cartele sim utilizate de telefoanele mobile au chei de acces criptare, același mod de codificare este utilizat și la cardurile bancare. Este adevărat, putem puțin să respirăm ușurați pentru că este vorba de cardurile ne degerație nouă. Pe langă carduri și simuri pentru telefoane, nici generațiile viitoare de pașapoarte nu fac exceptie de la această “realizare”.

Practic aproape operațiunile ce utilizează telefoanele mobile, cardurile sau pașapoartele vor fi intens monitorizate pentru o viață mai sigură.

Intimitatea, un subiect sensibil pentru orice utilizator de tehnologie, are ceva de suferit în urma acestei acțiuni semi-legală făcute de aceste două servicii de supraveghere. Si pentru că orice rau vine și cu o mică parte de bine, prin această mișcare orice acțiune ce va pune în periocol starea unei țări se va putea mult mai usor cunoaște din timp fară prea multă supraveghere fizică.

Modul în care NSA și  GCHQ au reușit să intre în posesia cheilor este unul simplu. Serviciile au utilizat mai multe instrumente pentru scanarea conturilor de Facebook utilizate de angajații companiei dar și a operatorilor cu care producătorii colaborau. Datele obținute au permis accesul la anumite brese utilizate apoi pentru a planta malware în rețelele informatice.

Ce părere ai despre această noua realizare facută de serviciile de scuritate americane împreună cu cele britanice?

Poate te intereseaza si