LooPay ar putea deveni rivalul lui apple pay

Samsung cumpără sistemul de plăți LoopPay.

Samsung lansează pe 1 martie, la Barcelona, noile modele de telefoane – Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S Edge care vor veni și cu proaspătul sistem de plăți mobile, LoopPay.

Samsung dorește să concureze cu sistemul de plăți a celor de la Apple, Apple Pay, iar pentru aceasta, îl dotează pe Samsung Galaxy S6 cu senzor de amprentă şi LoopPay.

Spre deosebire de Apple Pay care poate fi folosit destul de redus, noul sistem de plăți a celor de la Samsung, LoopPay este compatibil  deja cu 90% dintre soluţiile de plată existente deja în magazine.

La ora actuală, prin LoopPay se fac cam 30% din plăţile prin telefon. Acesta foloseşte undele magnetice pentru a reproduce banda magnetică a unui card de credit tradițional. Compania susţine că este o acţiune securizată şi această tehnologie ar putea fi utilizată din 2015 prin intermediul telefoanelor mobile. LoopPay poate să conţină datele tuturor cardurilor pe care le ai, iar atunci când vrei să faci o plată, procedezi ca în cazul cardurilor, doar că nu introduci cardul în dispozitivul de citire, ci doar pui telefonul cu LoopPay langă acesta.

Poate te intereseaza si