telefoane compatibile cu windows 10

Microsoft a lansat preview-ul Windows 10 pentru smartphone-uri!

Microsoft a anunţat că va lansa Windows 10 anul trecut în septembrie, dar abia începând de luna trecută au apărut informaţii despre sistem şi am aflat cum va arata şi care îi sunt câteva dintre caracteristici.

Recent, Microsoft a lansat varianta preview a Windows 10 pentru telefoane. Aceasta este disponibilă pentru Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 şi Lumia 830. Se pare că în viitorul apropiat Windows 10 va fi disponibil şi pentru Lumia 1520, Lumia 930 şi Lumia 1020. Tot atunci, sistemul de operare va fi gata şi pentru toate smartphone-urile care au Windows 8, chiar şi pentru cele care cu procesoare mai slabe şi cărora le lipsesc unele caracteristici.

windows 10 preview

Microsoft a trecut de la Windows 8 direct la Windows 10, sărind peste Windows 9. Compania a muncit foarte mult la acest sistem de operare, care promite că va transforma în totalitate experienţa. Windows 10 uneşte platformele care rulează pe telefoane, tablete şi PC-uri. Noua versiunea a Windows-ului funcţionează pentru dispozitivele care au peste 8 inch, dar şi pentru cele mai mici, precum telefoane mobile sau tablete. Lucrurile vor fi mai complicate doar pentru tabletele cu procesoare ARM, dar este prea departe să ne gândim de acum la asta.

Cei care vor avea Windows 10 vor avea o experienţă diferită de până acum, icon-urile vor fi mai mici, iar utilizatorii nu vor irosi spaţiul datorită acurateţii mouse-ului şi tastaturii combo. Microsoft realizează prin acest sistem de operare “marea unificare” a platformelor. Dezvoltatorii vor putea crea aplicaţii care vor funcţiona peste tot, chiar şi în cazul Xbox. În plus, se vorbeşte şi despre o aplicaţie unificată People, care funcţiona pentru toate dispozitivele cu Windows 10.

Poate te intereseaza si