facebook

Facebook a introdus o nouă caracteristică, ieri, care le permite utilizatorilor să îşi aleagă un contact care să le “moştenească” contul după ce mor.

Facebook a decis să ofere uitilizatorilor posibilitatea să aleagă ce se va întâmpla cu contul lor după moarte. Astfel, utilizatorul poate să îşi aleagă un contact “moştenitor” care se va ocupa de profilul lui după ce va muri.

În momentul în care primeşte notificarea că cineva a murit, Facebook va comemora contul mortului şi îi va da acces moştenitorului să administreze profilul.

Facebook cont dupa ce mori

Acesta va putea să anunţe prin intermediul reţelei de socializare când va avea loc înmormântarea, să distribuie un mesaj pe Timeline, să răspundă la cererile de prietenie, să updateze contul cu fotografii, să schimbe poza de la cover, să downloadeze şi să arhiveze imagini, postări şi informaţii pe care persoana care a murit le-a postat pe Facebook. Moştenitorul nu va avea acces însă la mesajele private ale decedatului, care vor fi închise, şi nu se va loga în cont ca fiind cel care a murit.

Această caracteristică a fost lansată momentan doar în SUA, urmând să fie introdusă în curând în mai multe ţări.

Dacă nu doreşti ca cineva să se ocupe de contul tău după ce vei muri, poţi să îi ceri reţelei să îţi şteargă contul.

Poate te intereseaza si