Smart TV Samsung

Samsung Smart TV nu te spionează și nu te filmează!

Zilele trecute, au apărut în presă ştiri potrivit cărora televizoarele smart de la Samsung te-ar înregistra. Din fericire, informaţiile s-au dovedit a fi false!

“Samsung Smart TV îţi înregistrează convorbirile personale” sau “Spionul din dormitorul tău” sunt doar câteva dintre titlurile unor ştiri care au panicat populaţia! Cei care au scris asta sunt fie iresponsabili, fie ignoranţi, fie au o imaginaţie ieşită din comun!

Totul a pornit de la o postare pe Reddit care avertiza lumea să aibă grijă ce vorbeşte în preajma televizorului fiindcă discuţia poate fi înregistrată, prin intermediul Voice Recognition.

Pentru a înţelege de ce nu este posibil ca televizorul din dormitorul tău să te înregistreze trebuie să înţelegi cum funcţionează dispozitivul. Samsung a dat câteva explicaţii pentru site-ul digitaltrends.com pentru a linişti populaţia.

Cum funcţionează funcţia de recunoaştere a vocii? Chiar dacă au această capacitate de a asculta, televizoarele smart se “trezesc” doar atunci când spui “buna, TV”, în restul timpului ele “dorm”. Până când nu rosteşte formula, Tv-ul nu îţi acordă atenţie!

Aceste mici computere sunt proiectate să susţină doar nişte conversaţii specifice şi să execute comenzile specifice. Poţi să deschizi TV-ul, să reglezi volumul, să deschizi o aplicaţie, dar niciodată televizorul nu va comunica altceva în afara acestor comenzi.

Nu au o inteligenţă artificială şi nu înţeleg în adevăratul sens al cuvântului ce le spui. Ele se conectează la internet numai dacă tu ceri asta.

Este adevărat că atunci când ai un astfel de Tv, detalii despre adresa IP sau alte informaţii sunt stocate în cookies, dar asta pentru a îmbunătăţi funcţia de recunoaştere a vocii, nu pentru a afla codul PIN al cardului tău de debit, a declarat un reprezentant al companiei Samsung. De exemplu, tv-ul smart poate să înţeleagă regionalismele şi să execute comenzi chiar dacă utilizatorul vorbeşte in dialect.

De ce informaţiile sunt procesate în afara televizorului? Pentru traducerea conversaţiei, Samsung a apelat la servicii din afara companiei. Apple, Google şi Amazon sunt companii mari care pot să asigure această funcţie, prin serverele lor, dar o companie mică precum Samsung trebuie să apeleze la o altă firmă care să analizeze datele şi să facă funcţia să funcţioneze. LG şi Panasonic au făcut la fel!

În cel mai rău caz, televizorul s-ar putea trezi din cauza că aude un cuvânt similar cu cel cu care este setat să se trezească. Te ascultă despre ce vorbeşti şi începe să caute pe net ceea ce reţine şi înţelege din discuţie. Iar asta ar fi ciudat de tot, dar nicio clipă nu te-ar înregistra! Samsung asigură că toate informaţiile sunt criptate.

Samsung Smart TV nu este singurul dispozitiv din lume care foloseşte funcţia de recunoaştere a vocii. Xbox 360, Xbox One Kinect, Smart TV de la LG, Echo Amazon şi Cortana de la Microsoft funcţionează la fel. Daca tv-ul de la Samsung te-ar putea înregistra, înseamnă că şi cele enumerate mai sus pot să facă asta!

Dacă nu te-am convins că eşti în siguranţă şi în continuare eşti paranoia şi nu vrei să rişti nimic, închide televizorul, opreşte funcţia şi gata!


Poate te intereseaza si