Alibaba

Alibaba investeşte peste o jumătate de milion de dolari în industria de telefonie mobilă.

Compania, cotată la Bursa de la New York, a anunţat că va investi 590 de milioane de dolari în firma chinezească de telefoane mobile Meizu, care a vândut în ianuarie 1.5 milioane de smartphone-uri.

Alibaba va deţine astfel o parte din acţiunile de la Meizu şi va putea implementa pe smartphone-urile firmei chinezeşti sistemul de operare Aliyun OS.

“Grupul Alibaba va asigura pentru Meizu resursele şi suportul necesar în domeniul vânzărilor online, internet pe mobil, sisteme de operare şi analiza datelor pentru dezvoltarea produselor”, se arată în comunicatul oficial.

“Investiţia în Meizu reprezintă un pas mare pentru extinderea Gupului Alibaba şi un pas important în strategia noastră globală de telefonie mobilă. Ne străduim să aducem utilizatorilor o gamă mai largă de oferte de telefonie mobilă și de experiență”, a declarat CTO-ul Alibaba, Jian Wang.

Alibaba Group este cel mai mare site din China de comerţ electronic, dar se ocupă şi de alte domenii precum telefoane mobile şi televizoare smart.

Ce părere ai despre aceasta investiție? Poate Meizu cu aceste noi fonduri să intre în competiție cu Samsung, Apple sau HTC? 

Poate te intereseaza si