Typo 2

BlackBerry caștigă procesul intentat companiei Typo. Acest proces a luat naștere datorită tastatuii create de Typo pentru iPhone, aceasta era aproape identică cu cea a telefoanelor BlackBerry.

Un judecător din San Francesco a decis ca Typo, compania finanţată de Ryan Seacrest, să plătească daune companiei BlackBerry pentru că a comercializat carcasa cu tastatură pentru iPhone!

Scandalul a început când Typo a lansat carcasa cu tastatură pentru iPhone 5s şi 6s, la preţul de 99 de dolari. BlackBerry a dat în judecată compania lui Seacrest acuzând că foloseşte designul tastaturii sale. Atunci, Typo a primit interdicţie şi nu a mai avut voie să comercializeze tastatura. Astfel, carcasa buclucaşă s-a transformat în Typo 2. Seacrest nu a vrut nici în ruptul capului să renunţe la această afacere. Asta deşi se pare că până la urmă l-a costat destul de mult.

În urmă cu câteva zile, un judecător din Francesco a condamnat compania la plata a 860.600 de dolari fiindcă nu a respectat decizia instanţei şi a continuat să vândă carcasa cu tastatură pentru iPhone.

Culmea este că deşi a fost obligată să plătească această sumă către BlackBerry, compania Typo plănuieşte să comercializeze în continuare produsul.

Poate te intereseaza si