sistemul de plati mobile looppay

Pe 1 Marte, Samsung se pregateşte să lanseze noul Galaxy S6 care ar putea fi dotat cu LoopPay.

Se pare că smartphone-ul va avea carcasă de metal, şi nu de plastic, iar TouchWiz a fost redus. În plus, va beneficia de un procesor foarte puternic. Practic, este un telefon care le are pe toate!

Conform unor zvonuri, însă, Samsung vrea să provoace şi Apple Pay! Iar pentru asta se gândeşte sa doteze telefonul cu senzor de amprentă şi LoopPay. Aceste informaţii au apărut în presa din Coreea. DDaily susţine că Samsung şi LoopPay au bătut deja palma pentru S6.

La ora actuala, prin LoopPay se fac cam 30% din plăţile prin telefon. Acesta foloseşte undele magnetice pentru a reproduce banda magnetică a unui card de credit tradițional. Compania susţine că este o acţiune securizată şi această tehnologie ar putea fi utilizată din 2015 prin intermediul telefoanelor mobile. LoopPay poate să conţină datele tuturor cardurilor pe care le ai, iar atunci când vrei să faci o plată, procedezi ca în cazul cardurilor, doar că nu introduci cardul în dispozitivul de citire, ci doar pui telefonul cu LoopPay langă acesta.

LoopPay şi cardurile universale care folosesc undele magnetice sunt în concurenţă cu noua tehnologie care a apărut în SUA, care foloseşte o metodă mai securizată bazată pe carduri chip standard EMV. Din acest motiv, tehnologia LoopPay ar putea să înceteze să funcţioneze pentru carduri de credit sau debit.

LoopPay poate să îşi schimbe tehnologia şi să treacă la carduri chip, dar pentru asta trebuie să ajungă la o înţelegere cu băncile, care nu sunt prea deschise să lucreze cu companii care vând carduri universale. LoopPay colaborează cu Visa la ora actuală ceea ce e deja un prim pas ca băncile şi compania să ajungă la o înţelegere.

Poate te intereseaza si