huawei nu va folosi tehnologia 4k

Huawei nu va utiliza tehnologia 4K pentru ecranele sale.

Este clar! Huawei nu va utiliza în viitorul apropiat ecrane 4K! Compania susţine că acestea consumă prea multă baterie şi nu are rost!

Kevin Ho, preşedintele companiei chineze Huawei, a declarat că ecranele de ultimă generaţie 4K compromit durata de viaţă a bateriei!

“4K are nevoie de multă energie, aşa că dacă vrei să o foloseşti trebuie să faci un compromis. Un ecran 4K pe un smartphone înseamnă doar o jumătate de zi de baterie pentru telefonul tău, dar un ecran 2K îţi oferă o zi, poate şi mai mult”, a declarat Kevin Ho.

“4K are de patru ori mai mulţi pixeli decât Full HD aşadar consumul de energie este de 4 sau chiar de 8 ori mai mare decât în cazul ecranelor Full HD. Din acest motiv, bateria este compromisă”, a mai spus acesta.

Este adevărat că 4K arată foarte bine pe ecranele mari şi îţi oferă o experienţă inedită, dar pe ecranele este dificil să faci diferenţa între 4K şi 2K. Kevin Ho nu a exclus ca pe viitor să lanseze smartphone-uri 4K, dar a precizat că trebuie găsită o soluţie pentru a prelungi viaţa bateriei.

“Nu vreau să spun că nu există nicio şansă pentru 4K pe smartphone-uri, dar trebuie să ne gândim la compromisul pe care îl facem şi dacă ochii noştri pot să facă diferenţa”, a mai spus el.


Poate te intereseaza si