hackers

Google face un pas în fată și precizează că colaborează cu diverși hackeri atunci când doreste să afle vulnerabilităţile sistemului de operare Android.

Nu mai e niciun secret că Google a apelat în trecut la hackeri pentru a găsi bug-urile din Chrome şi din softurile Google.

Recent, Google a anunţat că vrea să verifice şi Google Play Store, iar pentru asta apelează la oamenii care au descoperit problemele în trecut.  În acest caz, vorbim de trei hackeri, printre care şi un român, care vor primi bani grei pentru consultanţa pe care o vor oferi companiei.

Adrian (România), Tomasz (Polonia) şi Nikolai (Ucraina) s-au remarcat prin munca lor pe care au depus-o acum ceva timp la găsirea bug-urilor, iar acum au fost chemaţi la discuţii în Zurich. Se pare că echipa care se ocupă de securitate la Google le-a oferit foarte mulţi bani celor trei tineri ca să îi ajute. Aceştia nu trebuie să mai caute probleme din sistem, ci pur şi simplu să le ofere celor de la Google o a doua opinie. Fiecare caz de cercetat a fost evaluat la 3133.70 de dolari, plătit în avans.

Google Android Rewards Winners

Toate aplicaţiile Google pentru Android şi iOS sunt verificate cu Vulnerability Reward Program. Google Play Store are propriul său ativirus, care verifică aplicaţiile şi le blochează dacă este necesar. Hackerii vor verifica dacă antivirusul funcţionează. Matt Moore, şeful echipei de securitate de la Google, a declarat că va anunţa mai multe detalii despre acest program în viitor.

Poate te intereseaza si