Review Samsung Galaxy Note Edge

Telefonul curbat din familia Galaxy Note, Galaxy Note Edge, continuă seria  smartphone-urilor pentru secțiunea noastră de review după cel al celebrului deja One Plus One.

Timp de 1 săptămână, am utilizat neconvenționalul telefon de la Samsung, modelul Galaxy Note Edge. Acesta este primul smartphone cu ecran curbat, care la prima vedere pare ciudat însă după ce ajungi să îl utilizezi mai mult timp și te obișnuiești cu el, ecranul diferit chiar devine util.

Accesoriile prezente în cutie

  1. Manualul de utilizare în limba română împreună cu multe alte manuale.
  2. Încărcătorul de Marea Britanie, alături de un adaptor pentru prizele europene
  3. Cablul de date
  4. Dopurile suplimentare pentru căști
  5. O pereche de căști stereo
  6. 5 vârfuri pentru S pen

Chiar dacă încărcătorul este diferit, lucru ce ne ajută să ne dăm seama că telefonul este importat din altă țară. Odată cu acest fapt, nu trebuie să ne facem griji referitoare la funcțiile  în minus sau altfel de probleme de acest gen.

Încă de la prima atingere, ecranul curbat te pune pe gânduri și te face curios despre utilizarea sa.

Dacă îl comparăm cu Galaxy Note 4, proaspăt lansat, constatăm că în afară de display-ul curbat cu care vine Edge, alte diferențe foarte mari nu sunt.

Samsung Galaxy Note Edge are marginile făcute din metal, iar capacul de pe spate este dintr-un material care imită pielea. Această combinație de metal pe margini și imitație de piele în rest, îți oferă senzația de singuranță atunci când ții telefonul în mână.

Galaxy Note Edge este disponibil în  două variante de culori Charcoal Black şi Frost White, ambele variante fiind într-un număr limitat.

Dimensiunile și greutatea lui Samsung Galaxy Note Edge

151, 3 milimetrii înălțime, 82.4 mm lățime și doar 8.2 milimetri grosime.
Greutatea este de 174 de grame.

Display:

Ecranul S-AMOLED este de 5,6 inci QHD la 2.560×1.600 pixeli fiind protejat de geamul Gorilla Glass 3.

Specificații: Ram, procesor, procesor video, camere, sistem de operare

Memoria RAM disponibilă este de de 3GB, procesorul este de 2.7 GHZ Quad Core, Snap Dragon 850.  Procesorul Grafic este Adreno 420, camera principală poate realiza poze de până la 16 MP, în timp ce camera frontală de 3.7 MP, ambele punând în evidență cele mai mici detalii

Pentru cei care sunt pasionați de filmări și le este mai util să filmeze cu telefonul decât cu o cameră video special concepută pentru acest lucru trebuie să îți spun că Samsung Galaxy Note Edge o poate înlocui oricând, poate să filmeze full HD, la 60 de cadre pe secunde, dar și 4 K la 30 fps.  Sistemul de operare prezent fiind 4.4. 4, Android Kitkat.

Stocare, conectivitate de date, baterie

Stocarea este de 32 sau 64 gb extinderea se face printr-un card de memorie micro sd de până la 64 de gb. Conectivitate: LTE Categoria 4 (până la of 150Mbps viteză de download) și LTE Categoria 6 (până la  300Mbps viteză de descarcare ) WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, NFC, Bluetooth v. 4.1, bateria fiind de 3,000mAh.
O funcție utilă disponibilă pe acest model este Modul Quick Charge, cu ajutorul acestuia bateria  se încarcă până la 60% în doar 30 de minute.

Utilitatea ecranului curbat

Dacă primești un apel în momentul în care te afli într-o altă aplicație, notificarea se face pe marginea display-ului, în partea curbată fară mare deranj. De asemenea, notificările de mesaje, instalarea de aplicații sau Facebook și Twitter, vin tot acolo și poți interacționa cu ele imediat ce au sosit.

Galerie foto

Concluzii despre Samsung Galaxy Note Edge

Avantaje

–          Prezența butoanelor pe lateral este foarte bine venită datorită dimensiunilor mari pe care Note Edge le are.

–         Un alt avantaj este utilizarea S Pen-ului care îți oferă ocazia de a naviga mai ușor pe paginile de internet, de a da copy-paste la diferite link-uri în multiplele ferestre deschise. Pentru cei care au uitat ce înseamnă scrisul de mână, S Pen îi ajută să și-l reamintească.

–          De pe ecranul curbat curbat iti poti verifica ultimile apeluri, accesa agenda, raspunde rapid la mesaje, accesa aplicatia pentru fotografii, aplicatia S-Helth si poti descarca aplicatii din Google Play.

–        Camera principal de 16 MP iar cea secundara de 3,7 MP realizeaza fotografii exemplare.

In aceasta saptamana nu am ajuns acasa fara mai putin de 40% baterie, dar cu toate acestea fratele mai mare S5, a avut o durată de viață mai mare.

 Dezavantaje

–          Senzorul de scanare a amprentei  din punctul nostru de vedere este foarte prost gândit întrucât dacă nu apeși fix pe mijlocul senzorului care îți detectează amprenta, o să dureze ceva timp până reușești să deblochezi telefonul. Aproximativ 3 Minute.

–          Autonomia bateriei  – Spre deosebire de Samsung Galaxy Note 4 care vine cu o baterie Li-ion de 3220 mAh, Samsung Galaxy Note Edge are doar 3000 mAh, cei 220  de mAh în minus simțindu-se din plin

Smartphone-ul Samsung Galaxy Note Edge a fost realizat cu ajutorul celor de la QuickMobile.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy Note Edge

Poate te intereseaza si