facebook conditii de utilizare

Facebook iși marește numărul de utilizatori activi în rețeaua sa sociala, de pe dispozitivele mobile cu specificații mai slabe cu Facebook Lite.

Facebook s-a gândit la o soluţie pentru a-şi dezvolta piaţa. În acest sens, a lansat Facebook Lite, care este o aplicaţie pentru acces în rețeaua socială, destinată telefoanelor Android cu configuraţii mai slabe, dar şi reţele 2G.

Piaţa vizată este cea din Africa şi Asia unde calitatea internetului este mai slabă, iar majoritatea oamenilor folosesc telefonul mobil pentru a se conecta la internet.

Facebook Lite este o versiune simplificată a website-ului, în varianta mobila, din 2009-2010, şi a fost creat special pentru dispozitivele mobile ce utilizează Androidele și au specificații tehnice mai slabe. Aplicaţia a fost lansată weekendul trecut în ţări precum Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sudan, Sri Lanka, Vietnam şi Zimbabwe. Aici compania testează să vadă dacă aplicaţia se bucură de succes şi dacă merită să fie dezvoltată. Facebook Lite are numai 252 KB, se bazează pe platforma java Snaptu.

Facebook Lite

În ciuda faptului ca este destinată reţelelor 2G, prin intermediul Facebook Lite poţi să trimiţi mesaje, să ai o conversaţie în grup, să primeşti notificări pentru Like-uri şi comentariile postărilor tale, poţi să postezi poze.

De ce lansează Facebook această aplicaţie? Pentru că în Africa şi în sudul Asiei există o piaţă potenţială imensă, care i-ar putea aduce mult profit! Este o piaţă în curs de dezvoltare, iar telefonul mobil este principalul dispozitiv cu care oamenii se conectează la internet.

Facebook a mai lansat în urmă cu ceva timp aplicaţia Internet.org, pentru utilizatorii de internet din Ghana, Columbia, Kenya, Tanzania şi Zambia. Uitilizatorii au acces gratuit la conţinut web şi reţeaua Facebook prin intermediul acestei aplicaţii.

În doar câteva zile de la lansare, Facebook Lite a fost downloadată de 10.000 de ori, iar utilizatorii se declară mulţumiţi.

Crezi că aplicația Facebook Lite va avea succes? 

Poate te intereseaza si