bateria cu cea mai lunga durata de viata

Într-unul din laboratoarele Universității din Oxford, se găsește bateria cu cea mai lungă funcționare din lume – 175 de ani.

În ziua de astăzi, atunci când dorim să ne schimbăm telefonul, unul dintre criteriul cel mai important pe care trebuie să îl îndeplinească smartphone-ul nou, este ca durata de viață a bateriei cât mai mare.

Foarte puține modele de smartphone reușesc să aibă o baterie care să dureze 12 ore, mai mult de 12 ore nici nu mai menționez.

Imaginați-vă cum ar fi să avem un telefon mobil și pe care ar trebui să nu îl punem niciodată la încărcat întrucât bateria lui ține … 175 ani?!?!

Bateria care recent a atins 175 de ani de la funcționare și care este înregistrată și în Cartea Recordurilor, există  la Universitatea din Oxford, în laboratorul Clarendon şi face parte din mecanismul unei sonerii.

Din 1840 și până în prezent, aceasta a fost instalată la pachet cu o baterie, sau mai bine zis o “pilă“, o formă rudimentară de baterie, inventată de Giuseppe Zamboni.

În clipa de față soneria încă mai funcționează, însă bateria acesteia este pe sfârșite deoarece soneria generează un sunet atât de slab, încât urechea umană nu îl mai percepe.

Poate te intereseaza si