Nokia Meizu

Chiar dacă am crezut că se va retrage de pe piața telefoanelor mobile, iată ca zvonurile spun faptul că Nokia urmează sa colaboreze cu chinezii de la Meizu pentru un nou smartphone.

Telefoanele MX4 şi MX4 Pro de la Meizu, sunt smartphone-uri foarte bune, puternice şi au nişte preţuri relativ accesibile, dar din păcate nu prea sunt disponibile pe piaţa din vest.

Cu toate acestea, Meizu vrea să înceapă să vândă telefoane şi în afara Asiei, dar se teme că acestea nu sunt chiar pe gustul occidentalilor. Potrivit unor bloguri de specialitate, compania vrea să facă un parteneriat cu Nokia pentru MX4 Supreme (posibilă denumire), un smartphone care va păstra semnătura Meizu în ceea ce priveşte designul (va avea aceeaşi formă şi aceleaşi rame înguste), dar Nokia se va ocupa de culoare, hardware şi software.

Chiar daca vor colabora, compania din Finlanda nu are voie să comercializeze telefoane sub numele de Nokia, în baza înţelegerii pe care a făcut-o cu Microsoft, astfel că noul smartphone va adopta doar numele companiei chineze, Meizu.

Ce părere ai despre această colaborare finlandeză-chineză ? 

Poate te intereseaza si