Microsoft Spartan Browser Windows

Microsoft trece la un alt nivel, iar primul pas este crearea noului browser pentru Windows 10, denumit momentan Proiectul Spartan.

În ultimii ani, Internet Explorer, deşi este un browser relativ bun, nu mai este utilizat, iar pe telefoanele mobile este aproape inexistent. Din acest motiv, Microsoft s-a gândit să creeze un nou browser pentru câştiga mai mult teren in acest domeniu. Indiferent cât de bun ar fi Internet Explorer, nimeni nu mai vrea să îl folosească fiindcă există impresia că e vechi.

Aşadar, în loc să demonstreze cât de bun este Internet Explorer, Microsoft s-a decis să introducă un nou navigator. Bazat pe un nou motor de randare, Proiectul Spartan oferă utilizatorilor experienţe de vizionare mai curate, are un aspect simplificat şi este va avea versiune atât pentru desktop, cât şi pentru mobile şi tablete.

Iată care sunt caracteristicile Proiectului Spartan

– abilitatea de a adnota pagini web şi de a le da share. Acest lucru este disponibil pentru dispozitivele cu stilus, touch, tastatură sau mouse.

– Reading List şi Reading Mode, similare cu Riding List de la Apple sau aplicaţii precum Pocket şi Instapaper. Lista de citire lucrează în mod offline.

– aplicaţie pentru citirea PDF-urilor preinstalată.

– Asistență vocala, Cortana, produs similar celui de la Apple, cunoscut ca Siri. Cortana poate afişa informaţii suplimentare despre site-urile pe care utilizatorul le accesează, poate anticipa viitoarele evenimente

Ce s-a întâmplat cu Internet Explorer?

Internet Explorer a pierdut teren în ultimii 5 ani în faţa lui browserului Google Chrome, care a devenit cel mai popular browser pentru desktop. În plus, Chrome este în avantaj şi din cauză că este browser default pentru sistemul de operare pentru smartphone-uri, Android.

Marea provocare pentru compania Microsoft este acum să atragă din nou dezvoltatori şi să redevină o platformă centrală în acest domeniu.

Crezi că Microsoft Spartan se va impune în competiția cu Chrome sau Firefox? 

Poate te intereseaza si