Motive reale de bucurie pentru cei 700 de milioane de useri ai popularei aplicații Whatsapp. Aceasta începând de ieri este disponibilă și în varianta web pentru calculator sau laptop.

WhatsApp, aplicaţia deţinută de Facebook, se poate utiliza acum şi de pe un browser web. Cea mai populară aplicaţie de transmitere de mesaje din lume, care are peste 700 de milioane de useri activi lunar, poate fi accesată acum la adresa web.whatsapp.com.

Până la acest moment, aplicaţia web funcţionează pentru Windows PC sau dispozitive Android, dar nu şi pentru Safari. Aplicaţia poate fi accesată de pe Mac, folosind Google Chrome, dar nu şi de pe iPhone sau iPad.

Whatsapp web

Se pare că în curând va exista suport şi pentru alte browsere, până atunci doar Google Chrome oferă această posibilitate.

Logarea se face pe baza unui cod QR, care trebuie scanat şi care permite sincronizarea datelor din telefon cu PC-ul pentru utilizarea aplicaţiei. Platformele mobile compatibile cu WhatsApp Web sunt Android, Windows Phone şi Blackberry, pentru iPhone urmează să se creeze suport.

“Clientul nostru web este pur şi simplu o extensie a telefonului. Toate mesaje de pe WhatsApp vor fi in continuare pe telefon, varianta web este doar o oglinda a conversaţiilor şi a mesajelor transmise de pe telefonul mobil”, a declarat Jan Koum, CEO WhatsApp.

Din păcate, pentru moment, nu vom putea oferi suport pentru utilizatorii iOS din cauza platformei limitate de la Apple”, a mai explicat acesta.

Ce părere ai despre noua opțiune de utilizare nu doar pe telefon a aplicației Whatsapp?

Poate te intereseaza si