Facebook

Facebook a anuntat la începutul acestei săptămâni că vrea să reducă numărul postărilor şi conţinuturilor înşelatoare din News Feed.

Utilizatorii au posibilitatea, în prezent, să semnaleze postările incorecte din News Feed, dar acum Facebook vrea să verifice informaţiile însoţite de linkuri, poze, video şi stausurile care au fost reportate cum că ar fi false. De asemenea, în vizorul celor de la Facebook au intrat şi postările care au fost şterse de mai mulţi utilizatori fiindcă acestea au “deranjat”.

“Asta înseamnă că o postare cu un link către un articol care a fost reportat sau a fost şters din News Feed nu va mai fi distribuit”, a explicat Facebook.

Compania a lămurit că publicaţiile de ştiri sau de satiră nu ar trebui să îşi faca griji.

“Am descoperit că oamenii nu dau report la postarile satirice, care au un conţinut amuzant. Acest tip de conţinut nu va fi afectat de acest update”, au explicat cei de la reteaua de socializare.

Facebook îi linişteşte pe editori că paginile lor nu vor fi afectate de această măsură împotriva ştirilor false. În schimb, cei care mint doar ca să obţină mai multe click-uri vor observa ca reach-ul lor va scadea.

Facebook îşi va atenţiona utilizatorii atunci când o postare a primit report sau ştearsă de mai multă lume.

Poate te intereseaza si