sunt interzise mesajele criptate

SUA, împreună cu Marea Britanie, doresc să interzică mesajele text criptate!

Preşedinte SUA Barack Obama este oficial de partea prim-ministrului britanic David Cameron care vrea să interzică transmiterea mesajelor criptate, care ar putea fi folosite de terorişti.

După atentatul de la Paris, când mai mulţi jurnalişti de la Charlie Hebdo au fost ucişi, premierul britanic David Cameron a declarat ca nu vrea să mai permită existenţa unui mijloc de comunicare care să poată fi citit. În prezent, aplicaţii precum WhatsApp, iMessage sau Snapchat sunt servicii de mesajerie criptate.

Preşedintele Barack Obama este, potrivit Wall Street Journal, şi el de acord cu cele spune de Cameron.

“Dacă avem dovezi că ar exista un complot terorist… în ciuda faptului că avem un număr de telefon, o adresă de email sau cont pe o reţea de socializare, nu putem să pătrundem, iar asta e o problemă”, a spus liderul american.

Asta înseamnă că Guvernul ar putea să aibă acces la toate discuţiile de pe aplicaţiile de mesarie din întreaga lume. Pericolul cel mai mare este că la aceste informaţii ar putea să aibă acces şi criminalii. Altfel spus, o data decriptate, aceste mesaje ar putea fi accesibile oricui.

În Marea Britanie, aplicaţiile care refuză să decripeteze mesajele vor fi interzise. Obama nu a declarat că în SUA se va întâmpla la fel, dar se pare că se va discuta această problemă în vederea aprobării unei legi în acest sens.

Poate te intereseaza si