design-ul viitoarelor modele de Samsung Galaxy S

Samsung a angajat unul dintre cei mai buni designeri din lume! Lee Don-tae a lucrat pentru directorul de design de la Apple!

Anul trecut, Samsung anunţa, după criticile negative primite pentru designul telefonului Galaxy S5, că şeful departamentului de design de la vremea respectivă, Change Dong-hoon, a fost înlocuit cu vicepreşedintele departamentului, Lee Min-hzouck. În urma cu două zile, însă, s-a aflat ca Samsung va aduce un designer din afară pentru a mai reimprospata puţin aspectul produsului.

Potrivit Korea Herald, compania l-a angajat pe Lee Don-tae ca şef la Design. Acesta se va ocupa de acum înainte de designul tuturor gadget-urilor de la Samsung, inclusiv de cel al smartphonurilor.

Lee Don-tae a fost CEO la Tangerine, un studio de design din Marea Britanie, care a fost fondat de vicepresedintele departamentului de design de la Apple, Jonathan Ive.

În trecut, Don-tae a fost consultant pentru LG, Toyota, Samsung, şi British Airways. El a reproiectat cabinele de la business-class ale companiei British Airway. Datorita designului creat de el, avioanele au avut cu 20% mai multe locuri, crescând astfel profitul companiei.

La Samsung, Lee Don-tae este acum vicepreşedinte şi director la Design Management Center şi va raspunde direct in faţa directorului companiei, Yoon Boo-keun. Departamentul de design a fost creat de Samsung în 2001 şi peste 1.000 de oameni sunt angajaţi aici.

Ani la rând, compania a fost aspru criticată din cauza designului, aproape in totalitate din plastic, a smartphonurilor. Din acest motiv, s-a decis să fie angajat Don-tae. Rămâne de văzut dacă va revoluţiona imaginea Samsung!

Poate te intereseaza si