Premierul David Cameron dorește interzicerea mesajelor text criptate!

Premierul David Cameron dorește interzicerea mesajelor text criptate!

0

Aplicatii mesaje criptate

Mesajele criptate pot să fie de ajutor în cazul acțiunilor ilegale sau teroriste, viitorul lor însă este destul de scurt.

Intimitatea este un lucru destul de subiectiv atunci când se vorbește despre siguranța națională. Acesta nu este o introducere pentru un film politist sau cu teroriști ci purul adevăr despre mesajele text, mesaje ce la prima vedere par lucruri nesimnificative dar chiar sunt.

Din păcate, din cauza teroriștilor sau a personanelor care desfăsoară activităti ce nu trebuie să fie vizibile celor care se asigură de securitatea oamenilor, viitorul mesajelor trimise pe WhatsApp sau Viber nu o să mai fie chiar atat de private. Premierul britanic, David Cameron a decis să interzică în viitor aplicațiile ce nu oferă acces serviciilor de informații în cazul în care sunt bănuieli despre o posibilă amenințare sau fapt ilegal. Intimitatea în acel moment clar devine mai redusă, oricând serviciile pot să aibă acces la mesajele tale.

Iată declarația:

Vom permite un mijloc de comunicare pe care pur și simplu nu este posibil să il citim? “Cameron a a lansat acest anunt luni în timpul campaniei, cu referire la aplicații, cum ar fi WhatsApp, Snapchat, precum și alte servicii de mesagerie criptate. “Răspunsul meu la această întrebare este: Nu, nu trebuie să permitem. “

Această declarație nu a apărut din senin, probabil premierul a făcut o directă legătură cu recentele atacuri teroriste de la Paris.

Aplicații ce vor fi afectate de această posibilă lege sunt: iMessage, aplicația de mesaje între dispozitive Apple, WhatsApp sau alte aplicații ce se bucură de popularitate în momentul de fată.

Poate te intereseaza si

Statistici