top tablete 2014

TOP 10 – cele mai bune tablete ale lui 2014. Află care sunt!

Pentru că mai avem doar câteva ore din ultima zi a lui 2014, ar fi bine să trecem în revistă tabletele care au fost lansate pe tot parcursul anului.

Deoarece producătorii de tablete și telefoane au lansat foarte multe gadget-uri de-a lungul unui an, ne vom opri asupra acelor tablete ca au fost catalogate drept cele mai bune tablete ale lui 2014.

Pentru tablete, 2014 a fost un an destul de ciudat, intrucât dacă până acum producătorii își doreau să lanseze tablete cât mai performante dar care să aibă un display mai mare,  de 10 inch, în 2014 lucrurile nu au mai stat chiar așa.

Am luat parte la o mulțime de lansări de tablete cu tehnologie inovatoare dar a căror display trecuse de la 10 inch, 8 inch.

TOP 10 – cele mai bune tablete ale anului 2014

10. ASUS Transformer Pad (2014) TF103CX

Această tabletă lansată de cei de la ASUS, chiar dacă nu este cea mai performantă tabletă lansată și nici foarte scumpă, ocupă ultimul loc din topul celor mai bune tablete ale anului.

Asus Transformer Pad are un display de 10,1 inch, rezolutie HD  (1280 x 800 pixeli) la care se adaugă procesorul Intel Z3745 pe arhitectură Bay Trail.

ASUS Transformer Pad (2014) TF103CX

9. Lenovo MiiX 2 8

Cu toate că foarte mulți evită să își achiziționeze o tabletă care are ca și sistem de operare Windows, Lenovo MiiX 2 8 este o tabletă care a dovedit că poate fi mult mai bună decât multe dintre tabletele care rulează de pe Android. Mai exact, Lenovo MiiX 2 8 are ca și sistem de operare Windows 8.1 care îl transformă într-un mini-laptop.

Lenovo MiiX 2 8

8.  Asus MeMO Pad 7 ME572C

Chiar dacă 2014 a fost anul tabletelor cu display de 8 inch, cei de la Asus au ales să-l lanseze pe MeMO Pad 7 cu un display mai mic, de 7 inch, cu un procesor Intel Atom Z3560 pe arhitectură Bay Trail.

 Asus MeMO Pad 7 ME572C

7.  Sony Xperia Z2 Tablet

Cu noua tabletă, cei de la Sony, au reuși să își mențină în continuare locul producătorilor de tablete premium. Chiar dacă aceștia nu s-au abătut foarte mult de la specificațiile procesorului lor, Z2 Tablet a primit certificare IP58 pentru rezistenţă la apă şi particule de praf. Ba mai mult,  display-ul IPS oferă culori naturale şi imagini clare, în ciuda rezoluţiei sub standardelor impuse de concurenţă.

Sony Xperia Z2 Tablet

6. iPad Mini 3

Mult așteptata tabletă a celor de la Apple a primit, parcă, prea puține îmbunătățiri decât iPad Mini 2 lansat anul trecut. Marea schimbarea făcută de către cei de la Apple a fost introducerea lui Touch ID pe tablete pentru o mai bună securizare.

 iPad Mini 3

5. Xperia Z3 Tablet Compact

La scurt timp de la lansarea smartphone-urilor Xperia Z2 și Z3, cei de la Sony s-au gândit să lanseze și două modele de tablete – Z2 Tablet și Z3 Tablet Compact.

Xperia Z3 Tablet este mai degrabă o variantă miniaturizată a tabletei Xperia Tablet Z2, lansată la începutul acestui an. În termeni de performanţă oferă rezultate comparabile cu predecesorul său, dar şi cu fraţii săi din gama de smartphone-uri Xperia.Și aceasta beneficiază de certificare IP68, care asigură rezistenţa la apă şi particule de praf.

xperia-z3-tablet-compact

4. Galaxy Tab Pro 8.4

La prima vedere, analizând design-ul tabletei, am putea spune ca noul model de Galaxy Tab Pro nu vine cu nimic nou, dar ne înșelăm. Tableta are un display de 8,1 inch la care sud-coreeni au ales să integreze , interfaţa TouchWiz foarte bine primită de către utilizatorii de tablete Samsung.

Galaxy Tab Pro 8.4

3. Galaxy Tab S 10.5

Sud-coreeni de la Samsung și-au propus ca prin lansarea lui Galaxy Tab S 10.5 să surprindă publicul prin desig-nul, display-ul AMOLED de cea mai înaltă calitate și noile performanțe cu care vine noul membru al familiei Tab S și se pare că au reușit.

Galaxy Tab S 10.5

2. Nexus 9

Mult așteptat tabletă a celor de la Google, Nexus 9, a fost lansată în sfârșit anul acesta, în parteneriat cu cei de la HTC. Noua tabletă vine cu un display cu format 4:3, procesorului K1 pe 64 de biţi de la NVIDIA și rulează de pe noul Android, 5.0 Lollipop.

Google Nexus 9

1. iPad Air 2

Trebuie să recunoaștem că cei de la Apple ne-au surprins la lansarea lui iPad Air 2 prin design-ul nou și performanțele hardware.  Avem de a face cu un iPad Air 2 diferit la capitolul design, care oferă o carcasă extrem de subţire (6,1 mm în grosime), însă care reuşeşte să îşi depăşească predecesorul din toate punctele de vedere. Noul Air 2 vine cu un procesor nou și foarte performant, Apple A8X.

iPad Air 2

 

Tu ce tableta ai alege? 

Poate te intereseaza si