YouTube are în ograda sa un înger și demon. Este vroba despre cel mai vizualizat artist, PSY, cel care a modificat numarul maxim de vizualizări setat la 32 de biți respectiv 2,147,483,647.

YouTube este fară discuție cel mai utilizat canal de videosharing. Aproape oricine a vizualizat fenomenul PSY – Gangnam Style, acesta a fost primul artist ce a înregistrat 1 miliard de vizualizări și iată acum a mai făcut un record. Sistemul de contorizare a vizualizărilor a fost setat să se oprească atunci când se ajunge la limita de 32 biți.

Ce a realizat PSY, este practic să oblige gigantul YouTube să marească limita maximă de afișări de la 32 de biți, la 64 biți respectiv următorul prag fiind de 9.223.372.036.854.775.808 vizualizări.

Probabil singurul artist ce va ajunge aproape de această limita este PSY sau poate vom avea un nou artist sau înregistrare video ce o să depăsească recordul Koreanului, miliardar în vizualizări.

De ce s-a ajuns la numărul acesta? Ei bine, pentru că vechiul sistem de contorizare se oprea când atingea limita de 32 biți. Cele două miliard și un pic de mai sus reprezintă limita. Când „Gangnam Style“ a ajuns la atât de multe vizualizări, YouTube a trebuit să repare sistemul și să pună un contor mai bun în loc. Cât timp a făcut asta, toți cei care treceau cu mouse-ul peste numărul de views puteau vedea o animație pregătită de Google.

YouTube a anticipat acest nou record de vizualizări și depășirea limitei afisabile de vizualizări încă din urmă cu 2 luni de zile.

Cine credeți că va depăși vizualizările Koreanului PSY?

Poate te intereseaza si