Google și cu Intel se pare că o sa devina parteneri în cazul viitorului model de ochelari smart. Google Glass vor fi echipati cu procesor produs de Intel.

Intel, usor dar sigur intră și pe piața dispozitivelor weareble (ceasuri smart, ochelari smart) se pare că un zvon dintr-o sursă singură anunta colaborarea dintre Google și Intel pentru ochlarii smart ce vor fi pe piată anul viitor.

Despre existenta proiectului Google Glass se știe de mult timp însă Google are ceva probleme cu piata de produse weareble iar colaborarea viitoare cu Intel pare să fie un plan pentru o intrare mai ușoară pe piață.

Până acum, procesorul ce furniza puterea de procesare din interiorul ochelarilor inteligenti a fost produs de Texas Instruments. Dezvoltatorii de aplicații vor avea acces la funcțiile ochelarilor iar produsele lor vor fi pentru industriile de constructii, sanatate.

Opinia nostră despre Google Glass este alta, produsul nu s-a vândut foarte bine datorită vieții reduse a bateriei. Aceasta are doar 570 mAh, destul de puțin însă să nu uităm faptul că vorbim despre un spațiu redus pentru a încorpora o baterie. Poate noua versiune echipată cu procesor Intel va avea un consum optimizat de energie electrică.

Vestea a fost anunțată de Wall Street Journal și pare să aiba surse de încredere.

Poate te intereseaza si